ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίωξη του Ρίκκου διεκδικεί το ΑΚΕΛ

Δίωξη του Ρίκκου διεκδικεί το ΑΚΕΛ

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη απέστειλε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, παροτρύνοντάς τον να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπος με κατηγορία για δημόσια βλάβη.

Την πάσα στο ΑΚΕΛ έδωσε ο ίδιος ο κ. Ερωτοκρίτου, με την τοποθέτησή του και μάλιστα ενόρκως ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο πλαίσιο της μαρτυρίας του κατά τη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος για απόλυσή του, ότι αποσύρει ανεπιφύλακτα όλες τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του γενικού εισαγγελέα και άλλων προσώπων μεταξύ 14 Απριλίου και 24 Απριλίου για οποιοδήποτε θέμα.

Το ΑΚΕΛ άδραξε την ευκαιρία για να περάσει στην αντεπίθεση, αφού θεωρεί υπεύθυνο τον βοηθό γενικό εισαγγελέα για κατ’ ισχυρισμόν μεθοδεύσεις οι οποίες οδήγησαν, σε πρώτο στάδιο, σε δίωξη του στελέχους του κόμματος Βενιζέλου Ζαννέττου και σε δεύτερο στην καταδίκη του.

Μολονότι η αξίωση του ΑΚΕΛ για να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε ως αποδέκτη τον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας, εντούτοις ο Κώστας Κληρίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει με δική του πρωτοβουλία ένα τέτοιο θέμα. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίας «Πολίτης», άφησε το όλο θέμα να το χειριστεί ο αρχηγός αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top