ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσα εκατομμύρια άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο 2023 στην Κύπρο

Πόσα εκατομμύρια άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο 2023 στην Κύπρο

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο 2023 ανήλθαν σε €45,6 εκ. σε σύγκριση με €28,2 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση 61,7%.

Ανάλυση δαπανών

H κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Ιανουάριο 2023 ανέρχεται σε €503,83 σε σύγκριση με €641,01 τον Ιανουάριο 2022, σημειώνοντας μείωση 21,4%.

Οι Βρετανοί τουρίστες (η μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 20,6% του συνόλου των τουριστών τον Ιανουάριο 2023) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €49,84 ημερησίως, ενώ οι Ισραηλινοί τουρίστες (η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 16,6% του συνόλου) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €145,63. Οι τουρίστες από την Πολωνία (τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 12,3%), ξόδεψαν €62,61 ημερησίως.

Αναλυτικά στοιχεία για την κατά κεφαλή και για την ημερήσια δαπάνη των τουριστών κατά χώρα συνήθους διαμονής παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Μεθοδολογικές πληροφορίες

Ορισμοί

Τουρίστες – Θεωρούνται οι επισκέπτες που παραμένουν τουλάχιστον μία νύκτα στην Κύπρο.

Αφίξεις τουριστών – Ο όρος αναφέρεται σε αριθμό επισκέψεων και όχι σε αριθμό ατόμων. Αυτό διαφέρει με την έννοια ότι ένα άτομο μπορεί να κάνει περισσότερες από μία επισκέψεις τη δεδομένη περίοδο αναφοράς.

Έσοδα από τον τουρισμό –Αφορούν τα έσοδα από τους τουρίστες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Κύπρο.

Πηγή στοιχείων και κάλυψη

Τα στοιχεία για τις δαπάνες τουριστών προκύπτουν από την Έρευνα Ταξιδιωτών η οποία διενεργείται στις αίθουσες αναχωρήσεων των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Η συλλογή στοιχείων γίνεται με προσωπικές συνεντεύξεις με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (μέθοδος CAPI – Computer Assisted Personal Interviewing).

Τα στοιχεία αναφέρονται στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές. Δεν περιλαμβάνουν τους ταξιδιώτες που έρχονται και φεύγουν παράνομα μέσω λιμανιών και αεροδρομίων της κατεχόμενης περιοχής της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top