ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στο Κάιρο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Σίσι – Φωτογραφίες

Έφτασε στο Κάιρο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Σίσι – Φωτογραφίες

Στο Κάιρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη, έφτασε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος το απόγευμα θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα μεταβεί στο Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους του από τη Διεύθυνση του Μουσείου και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Το απόγευμα, οι Υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο, χωριστές συναντήσεις με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής και στη συνέχεια κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία και ο τουρισμός, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Σίσι θα παραθέσει δείπνο (Iftar) προς τιμή του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Αύριο Πέμπτη (6/4), το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στο Κάιρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top