Μένει για άλλα έξι χρόνια η Λοττίδου - Στη Βουλή σήμερα για «ανάκριση»

Μένει για άλλα έξι χρόνια η Λοττίδου - Στη Βουλή σήμερα για «ανάκριση»

Ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως θα εμφανιστεί σήμερα Τετάρτη η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να την προτείνει για επαναδιορισμό στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως για άλλα έξι χρόνια.

Η απόφαση του Υπουργικού λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα και μετά από συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής επιτροπής, τον τελικό λόγο για την επικύρωση ή την απόρριψη της απόφασης θα έχει η ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τον μόνο ανεξάρτητο θεσμό του οποίου ο διορισμός χρειάζεται το πράσινο φως της Βουλής. Πέραν της Μαρίας Λοττίδη, στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κλήθηκαν να παραστούν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Προκοπίου Κουκκίδη, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, και η Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Πηνελόπη Παπαπολυβίου.

Την πρόσκληση του Γενικού Ελεγκτή ζήτησε το ΑΚΕΛ, με επιστολή του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Γιώργου Λουκαΐδη, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Δημητρίου, με το σκεπτικό ότι σε σειρά ειδικών εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται στη νυν Επίτροπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές θα ζητήσουν από την γραμματέα του Υπουργικού να καταθέσει τον κατάλογο με τα ονόματα και τα βιογραφικά όσων επέδειξαν ενδιαφέρον για διορισμό στη συγκεκριμένη θέση.

Το ΑΚΕΛ εγείρει θέμα, ενώ παράλληλα βουλευτές εκτιμούν ότι πρέπει να τους υποβληθεί η λίστα με τα ονόματα όσων υπέβαλαν αίτηση για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως. Διατυπώνεται μάλιστα ο ισχυρισμός ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για υποβολή αιτήσεων.

Ο διορισμός της Μαρίας Λοττίδης πριν από έξι χρόνια προκάλεσε αντιδράσεις, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του εκδότη του συζύγου της, ο οποίος είναι εκ των εκδοτών της εφημερίδας Καθημερινή Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Σοβαρές αντιφάσεις στην αρχική γνωμάτευση του Πανίκου Σταυριανού, που είχε αποφανθεί για αυτοκτονία, φέρνει το φως το νέο πόρισμα της  υπόθεσης του Θανάση Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE