ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Αναμένονται μειώσεις στα πρατήρια - Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ οι Πρατηριούχοι

Καύσιμα: Αναμένονται μειώσεις στα πρατήρια - Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ οι Πρατηριούχοι

Σύντομη ανάσα αναμένεται στην τσέπη των καταναλωτών από μειώσεις στις τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων.

Δεδομένου ότι πριν από 10 περίπου μέρες η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν αισθητά πιο κάτω, και εφόσον παραλαμβάνονται φορτία περίπου κάθε δύο εβδομάδες, αναμένεται ότι στο επόμενο φορτίο που θα φτάσει στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν μειώσεις. Σημειώνεται, πως από τη μέρα άφιξης του φορτίου και της νέας τιμολόγησης από τις εταιρείες πετρελαιοειδών μέχρι την εφαρμογή τους στα πρατήρια μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση μερικών ημερών λόγω αποθεμάτων καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής από τον επόμενο μήνα κατά 1 εκατ. βαρέλια οδήγησε την τιμή του Μπρεντ ξανά στα ύψη. Με το ίδιο σκεπτικό, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει νέα διαφοροποίηση, θα υπάρξει εκ νέου άνοδος στις τιμές στα πρατήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή του αργού πετρελαίου είναι απλά ενδεικτική για τις αυξομειώσεις στη λιανική τιμή πώλησης καθώς μπορεί να διαφέρει και κατά πολύ. Ο λόγος είναι ότι η Κύπρος δεν αγοράζει αργό πετρέλαιο αφού δεν έχει διυλιστήρια. Αγοράζει απευθείας τελικά προϊόντα μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας. Οι τιμές στην πλατφόρμα ακολουθούν τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης διεθνώς για καύσιμα, τη συγκεκριμένη στιγμή που γίνεται η αγορά.

Την ίδια ώρα, παραμένει επίμαχο σημείο για τους πρατηριούχους ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα κατεχόμενα.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Σύνδεσμος απέστειλε επιστολή πριν από δύο εβδομάδες στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ζητώντας συνάντηση χωρίς να έχουν λάβει ακόμη απάντηση.

Σημαντικό ζήτημα για τους Πρατηριούχους αποτελεί και ο εκ των έσων αθέμιτος ανταγωνισμός. «Οι εταιρείες πετρελαιοειδών πουλούν σε μερικά εταιρικά πρατήρια πιο χαμηλά σε σχέση με τις τιμές χονδρικής στους πρατηριούχους τους». σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top