ΔΙΕΘΝΗ

Στην ενταντική ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Νοσηλεύεται με χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Στην ενταντική ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Νοσηλεύεται με χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Εκδόθηκε από το νοσοκομείο του Μιλάνου του πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλ αναφέρει σχετικά με την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Το μολυσματικό επεισόδιο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μιας χρόνιας αιματολογικής κατάστασης της οποίας είναι φορέας εδώ και αρκετό καιρό: Χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία, της οποίας έχει διαπιστωθεί η επίμονη χρόνια φάση και η απουσία εξελικτικών χαρακτηριστικών στην οξεία λευχαιμία. Η ισχύουσα θεραπευτική στρατηγική προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, μια εξειδικευμένη κυτταρομειωτική θεραπεία με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της παθολογικής υπερλευκοκυττάρωσης και την αποκατάσταση των προϋπαρχουσών κλινικών συνθηκών».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Μηνύματα συμπαράστασης

«Χαιρετισμούς στον φίλο μας Σίλβιο, ο οποίος θα επιστρέψει καλύτερα από πριν», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια εγκαινίων στην περιοχή του Τρεβίζο, στην περιφέρεια του Βένετο.

«Μια τρυφερή αγκαλιά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Έλα Πρόεδρε, σε περιμένουμε στη Γερουσία», έγραψε ο Ματέο Ρέντσι.

Ο τέσσερις φορές πρώην Ιταλός πρωθυπουργός πέρασε ήσυχα την πρώτη νύχτα στην εντατική του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Εξωτερικών και συντονιστή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος το πρωί εξέφρασε την ελπίδα ότι «το λιοντάρι θα επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή ηγεσία του κόμματος».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δίπλα στον καβαλιέρε βρίσκεται η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα, η οποία πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο.

Πηγή: ethnos.gr/ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top