ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα σκαριά το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Στη Βουλή τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου το νομοσχέδιο

Στα σκαριά το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Στη Βουλή τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου το νομοσχέδιο

Όλο και πιο κοντά στη δημιουργία του βρίσκεται το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί προεκλογική εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ThemaOnline κατά τη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τη σύσταση Υφυπουργείου Μετανάστευσης θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη και θα συγκεντρώσει, θεσμικά, κάτω από μία ομπρέλα τις σχετικές πολιτικές και τα αρμόδια τμήματα για αποτελεσματικότερη και συνολική διαχείριση των θεμάτων μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Μετανάστευσης θα περιλαμβάνει διάφορες αρμόδιες Υπηρεσίες, μεταξύ άλλων το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, την Υπηρεσία Ασύλου, το Γραφείο Επαναπατρισμού, και Δομές Πρώτης Υποδοχής, Φιλοξενίας και Επαναπροώθησης.

Προς υλοποίηση και το Σχεδίου δράσης της Ανατολικής Μεσογείου

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ, για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, δίνεται έμφαση και στην υλοποίηση του Σχεδίου δράσης της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι το Σχέδιο δράσης της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο συζήτησης αναφορικά με το περιεχόμενο του.

Όπως μας έχει αναφερθεί σχετικά με το συγκεκριμένο Σχέδιο, το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται δράσεις και ενέργειες, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top