ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου: «Συμπαραστάτης η πολιτεία σε ό,τι ωφελεί τον συνάνθρωπο»  

Α. Δημητρίου: «Συμπαραστάτης η πολιτεία σε ό,τι ωφελεί τον συνάνθρωπο»   

Η πολιτεία θα είναι συμπαραστάτης σε ό,τι εξυπηρετεί και ωφελεί τον συνάνθρωπο, δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία υπογράμμισε πως ο Δήμος Λευκωσίας πρωτοπορεί με τις δομές που προσφέρει μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις της, στο περιθώριο επίσκεψης της στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, η κ. Δημητρίου έκανε λόγο για μια «πρωτοπόρα δομή και υπηρεσία» που προσφέρεται από το Δημαρχείο Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Κέντρο, για να σημειώσει πως οι υπηρεσίες που προσφέρονται ενισχύουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παιδιά και άτομα της τρίτης ηλικίας.

«Θεωρούμε ως Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες έχουμε ακόμα μια επιπρόσθετη υποχρέωση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν το έχουμε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου,  να επισκεπτόμαστε αυτές τις δομές. Πόσο μάλλον όταν η τοπική αυτοδιοίκηση λαμβάνει και καινοτομεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και υπηρεσίες, όπως αυτές που προσφέρονται εδώ σήμερα», είπε.

Διαβεβαίωσε το Δήμο Λευκωσίας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι συμπαραστάτης «σε ό,τι εξυπηρετεί και ωφελεί τον συνάνθρωπο μας».

Πέραν των 100 παιδιών στις δομές παιδικής φροντίδας

Σύμφωνα με την προϊστάμενη του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας, Ρούλα Γεωργοπούλου, πέραν των εκατό παιδιών φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή από τις δομές παιδικής φροντίδας και προστασίας του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας, για να σημειώσει πως το Νηπιαγωγείο του Πολυδύναμου Κέντρου, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 16 παιδιά.

Σε σχέση με τους ηλικιωμένους, η Προϊστάμενη του Πολυδύναμου Κέντρου ανέφερε ότι προσφέρεται καθημερινή ημερήσια φροντίδα σε 30 ηλικιωμένους περίπου, για να σημειώσει ότι τα εγγεγραμμένα μέλη τρίτης ηλικίας στο Κέντρο ανέρχονται στα 69.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι το πολυδύναμο Κέντρο φροντίζει κατ’ οίκον γύρω στα 40 ηλικιωμένα άτομα, ενώ συμπλήρωσε ότι πολύ πρόσφατα λειτούργησε πιλοτικά η νέα υπηρεσία της κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας.

Η κ. Γεωργοπούλου είπε ότι λειτουργούν, επίσης, συμβουλευτικά κέντρα από το Πολυδύναμο Κέντρο, τα οποία προσφέρουν ψυχοκοινωνική στήριξη, στήριξη για την ένταξη στην αγορά εργασίας με συμβούλους απασχόλησης επιχειρηματικότητας, με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και δικηγόρους, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως η επίσκεψη της δείχνει την έμπρακτη στήριξή της στο έργο, που παράγει ο Δήμος Λευκωσίας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες της Ανάστασης.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθούμε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε όλοι να βοηθούμε όλων των ειδών τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας», είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top