ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί», χαρακτηρίζει ο Τατάρ τα δύο κράτη

 «Πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί», χαρακτηρίζει ο Τατάρ τα δύο κράτη

Κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν επιθυμεί την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και ότι απορρίπτει όλες τις προτάσεις λύσης, οι οποίες υποβάλλονται, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με σημερινό (12/04), δημοσίευμα της Vatan. 

Σε δηλώσεις του στα πλαίσια συνάντησης που είχε με τον «σύνδεσμο Τουρκοκυπρίων Μεγάλης Βρετανίας», ο Τατάρ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος ότι η Βρετανία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και υποστήριξε ότι για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να εξηγούν εκεί τις θέσεις του τουρκοκυπριακού «λαού» στο Κυπριακό, αλλά και τις «απάνθρωπες αδικίες που εφαρμόζονται σε βάρος των Τουρκοκυπρίων», κατά την έκφρασή του.

Επαναλαμβάνοντας τον γνωστό του ισχυρισμό ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει τόσα κεκτημένα δικαιώματα όσα και οι Ελληνοκύπριοι και είναι τόσο «κυρίαρχος» όσο και οι Ελληνοκύπριοι, ο Τατάρ, ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Η ύπαρξη δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Για να υπάρξει συνεργασία των δύο κρατών, χρειάζεται να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού».

Υποστηρίζοντας ότι η πολιτική τους για «λύση» δύο κρατών «είναι μια ρεαλιστική και βιώσιμη πολιτική», ο Τατάρ δήλωσε ότι κατά την επίσκεψη του στη Μεγάλη Βρετανία και τις συναντήσεις που είχε με Βρετανούς Βουλευτές και εκπροσώπους των ΜΜΕ, εξήγησε αυτή την πολιτική και υπογράμμισε την ανάγκη όπως η Μεγάλη Βρετανία αναλάβει ενεργό ρόλο σε κάθε επίπεδο για τον «τερματισμό της αδικίας», που όπως ισχυρίστηκε, διαπράττεται σε βάρος των Τουρκοκυπρίων».

Τέλος, ο Τατάρ ευχαρίστησε τον «σύνδεσμο Τουρκοκυπρίων Μεγάλης Βρετανίας» και τις άλλες οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων στην εν λόγω χώρα για το γεγονός ότι συνεχίζουν να είναι η φωνή των Τουρκοκυπρίων εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top