ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υφ. Τουρισμού: Ελκυστικός τουριστικός προορισμός η Λάρνακα - «Δικαιούται να ελπίζει σε πολύ καλές μέρες»

Υφ. Τουρισμού: Ελκυστικός τουριστικός προορισμός η Λάρνακα - «Δικαιούται να ελπίζει σε πολύ καλές μέρες»

Η Λάρνακα είναι μία πόλη και μια επαρχία που αναπτύσσεται ραγδαία, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή, κάνοντας παράλληλα λόγο για έναν πολύ ελκυστικό αλλά και «πολύ υποσχόμενο» τουριστικό προορισμό.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα είναι δίπλα στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αλλά και στους ανθρώπους της πόλης και επαρχίας, ούτως ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά, σημείωσε.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη με την ΕΤΑΠ Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε παραλιακό ξενοδοχείο, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «είναι ξεκάθαρο από την παρουσίαση που μας έγινε, μέσα από τις δράσεις που θέλει και επιθυμεί να υλοποιήσει η ΕΤΑΠ σε συνεργασία πάντα με τις αρχές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, ότι η Λάρνακα δικαιούται να ελπίζει τουριστικά σε πολύ-πολύ καλές μέρες».

Εμείς, συνέχισε «ως Υφυπουργείο Τουρισμού θα είμαστε δίπλα τους. Η ορεινή Λάρνακας έχει να παρουσιάσει κάτι που επιζητεί μια ομάδα τουριστών, δηλαδή την αυθεντικότητα» είπε και πρόσθεσε πως «η Λάρνακα αναπτύσσεται στα πρότυπα σύγχρονων πόλεων και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι και οι αναπτύξεις που συζητούνται να γίνουν, αλλά και αυτές που ολοκληρώθηκαν, κινούνται στον άξονα της αειφόρου ανάπτυξης, κάτι που το Υφυπουργείο χαιρετίζει».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η δική μας υπόσχεση είναι ότι θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά».

Σε ερώτηση σε ποιούς τομείς θα επικεντρωθεί η στήριξη του Υφυπουργείου προς τη Λάρνακα, ο Κώστας Κουμής απάντησε πως «οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής λειτουργούν υπό την ομπρέλα του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπάρχει ισότιμη μεταχείριση μεταξύ όλων των εταιρειών από οικονομικής πλευράς. Εννοείται ότι είμαστε δίπλα από τους ανθρώπους της ΕΤΑΠ στον τομέα της παροχής τεχνογνωσίας και της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».

Ερωτηθείς τι σημαίνει για τη Λάρνακα η ανάπτυξη της περιοχής των πρώην διυλιστηρίων, ο Υφυπουργός απάντησε πως «είναι μια περιοχή πολύ υποσχόμενη τουριστικά. Στην έναρξη της σημερινής συζήτησης είχε αναφερθεί ατύπως πως η Λάρνακα είχε μείνει πίσω, ωστόσο αυτό θεωρείται πως είναι ένα μειονέκτημα αλλά πρακτικά είναι και ένα πλεονέκτημα, αφού δίνεται η ευκαιρία στη πόλη να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί με βάση τις ανάγκες του σήμερα και του αύριο».

Ηδη, συνέχισε «έχουμε δει κάποιες παρουσιάσεις για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη που κατά τη δική μου προσωπική άποψη κινούνται προς την αριστεία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «με τον Υφυπουργό Τουρισμού η ΕΤΑΠ έχει μια άψογη συνεργασία την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε. Αψογη συνεργασία υπάρχει επίσης και μεταξύ της ΕΤΑΠ, του Δήμου αλλά και του ΕΒΕΛ της πόλης» είπε.

Πρόσθεσε ότι «ενημερώσαμε τον Υφυπουργό για ορισμένα θέματα που απασχολούν την ΕΤΑΠ μεταξύ των οποίων η 4η φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, η δημιουργία κυματοθραυστών, εργασιακά θέματα, η προσπάθεια να αυξηθεί ο χειμερινός τουρισμός και ενέργειες και δράσεις που πραγματοποιεί η ΕΤΑΠ. Η ΕΤΑΠ θα προχωρήσει στη δημιουργία υπομνήματος το οποίο θα αποστείλουμε στον Υφυπουργό Τουρισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λευκαρίτης είπε πως «όλες οι πόλεις του νησιού είναι ωραίες. Προσπαθούμε και για τη Λάρνακα αλλά και γενικά για την Κύπρο αφού ό,τι φέρουμε στην πόλη μας θα είναι και για το νησί μας».

Ερωτηθείς για την προσπάθεια διεκδίκησης από τη Λάρνακα του χρίσματος της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030», ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ είπε πως «πιστεύουμε πως η Λάρνακα έχει μια εξαιρετική και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και με βάση την απόφαση του Δήμου, θα διεκδικήσουμε αυτή τη πρωτιά. Είμαι αισιόδοξος ότι μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του Διοικητικού Συμβουλίου του «Λάρνακα 2030» θα καταφέρουμε να την πάρουμε».

Ο κ. Λευκαρίτης ευχήθηκε στον κ. Κουμή «καλή επιτυχία» στα καθήκοντά του. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λευκάρων, οι Κοινοτάρχες Ορόκλινης και Πύλας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ξενοδόχων, των ταξιδιωτικών πρακτόρων και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top