ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ με Πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Μέσης Ανατολής

Συνάντηση ΠτΔ με Πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Μέσης Ανατολής

Συνάντηση με Πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Μέσης Ανατολής οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για ένα Συμπόσιο για το μέλλον των Χριστιανών στην περιοχή, είχε το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Μαρωνιτών Αντιοχείας, Μπεσάρα Μπούτρος, και ο Πατριάρχης της Συριακής Καθολικής Εκκλησίας της Αντιόχειας, Ιγνάτιος Γιούσεφ Γιουνάν, διήρκησε περίπου 40 λεπτά.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντηση, ο Πατριάρχης Ιγνάτιος, είπε ότι είναι χαρούμενοι που συνάντησαν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος, όπως είπε, «νοιάζεται για τη δημοκρατία, για τον διαθρησκευτικό διάλογο, για το ότι είμαστε πραγματικοί Χριστιανοί στις δικές μας χώρες».

«Δεν είμαστε μετανάστες στις χώρες της Μέσης Ανατολής», είπε ο Πατριάρχης, αλλά «άνθρωποι αυτών των ευλογημένων τόπων, όπως και στην Κύπρο».

Είπε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν Πατριάρχες από την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, και την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι είναι στην Κύπρο για ένα Συμπόσιο σχετικά με την κατάσταση και το μέλλον των εκκλησιών της Μέσης Ανατολής στην περιοχή.

Περίπου 250 άτομα, κληρικοί, μοναχές, αλλά και λαϊκοί, λαμβάνουν μέρος στο Συμπόσιο, ανέφερε ο Πατριάρχης, «για να μιλήσουμε για το μέλλον και την παρουσία μας στη Μέση Ανατολή».

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται στη Λευκωσία από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, και είναι υπό την αιγίδα του Βατικανού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top