ΔΙΕΘΝΗ

«Μόνο αν έρθεις στον στρατό είσαι πραγματικός άντρας» - Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο της Ρωσίας για στρατολόγηση

«Μόνο αν έρθεις στον στρατό είσαι πραγματικός άντρας» - Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο της Ρωσίας για στρατολόγηση

Με ένα προπαγανδιστικό βίντεο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να στρατολογήσει νεαρούς άνδρες, σε σημείο όμως που να... γελοιοποιεί άλλα επαγγέλματα.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», το Κρεμλίνο είχε την ιδέα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νεαρών Ρώσων διαφημίζοντας την αρρενωπότητα τους εάν αποφασίσουν να ντυθούν στο χακί.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να κάνετε διάφορες καθημερινές δουλειές, όπως υπάλληλος καταστήματος ή οδηγός ταξί. Είναι όμως αυτή πραγματικά η δύναμή σου; Ή τελικά είσαι... άντρας»;

Δείτε το βίντεο:

Δύο χιλιάδες ευρώ το μήνα και χαρακτηριστικά «αρρενωπότητας»

Το σχετικό βίντεο που απευθύνεται σε νεαρούς Ρώσους, έχει σκοπό να τους πείσει ότι κάποιος είναι «πραγματικός άντρας» μόνο εάν γίνει στρατιώτης.

«Το να ντύνεσαι στα χακί, σου προσδίδει αρρενωπότητα και όχι μόνο», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο αφηγητής του βίντεο και διευκρινίζει τις μισθολογικές απολαβές όσων αποφασίσουν να πολεμήσουν στο μέτωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τους Ρώσους στρατιωτικούς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου προβλέπεται επίδομα που φθάνει τα 158.000 ρούβλια (1.768 ευρώ) πέραν του βασικού μισθού.

Ωστόσο, πολλοί διαμαρτύρονται μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι τα επιδόματα αυτά δεν φθάνουν ποτέ στα χέρια τους.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top