ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργικό Συμβούλιο: Άναψε το «πράσινο φως» για την πλατφόρμα «e-kalathi»

Υπουργικό Συμβούλιο: Άναψε το «πράσινο φως» για την πλατφόρμα «e-kalathi»

Τη δυνατότητα συλλογής και παρακολούθησης από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων και τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας «e-kalathi», για παρουσίαση τιμών, επιτρέπει νομοσχέδιο που ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο, με τίτλο «ο περί Καταγραφής και Παρακολούθησης Τιμών Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Νόμος του 2023».

Την πρόταση για το νομοσχέδιο υπέβαλε στο Συμβούλιο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου και στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές στην αγορά, διασφαλίζοντας διαφάνεια, δυνατότητα σύγκρισης τιμών σε καθημερινή βάση και άμεση πληροφόρηση τόσο για τις τιμές όσο και για τη διαθεσιμότητα προϊόντων που είναι σημαντικά για τα νοικοκυριά. Θα συμβάλει, επίσης, στις προσπάθειες της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του ΥΕΕΒ, για αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της, καθώς και για καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών μέσω της ανάπτυξης μιας ορθολογικής καταναλωτικής κουλτούρας.

Η δημιουργία του «e-kalathi» εμπίπτει στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να στηρίξει αποτελεσματικά και ουσιαστικά τους καταναλωτές, προσφέροντάς τους ένα ψηφιακό εργαλείο άμεσης ενημέρωσης για τις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό σε περιόδους αρνητικών οικονομικών συνθηκών, ιδιαίτερα όταν εξωγενείς κρίσεις επηρεάζουν την αγοραστική τους δύναμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top