ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έκλεισε» το deal - Και επίσημα στο ΓεΣΥ από 1η Σεπτεμβρίου το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου

«Έκλεισε» το deal - Και επίσημα στο ΓεΣΥ από 1η Σεπτεμβρίου το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου

Έκλεισε και επίσημα η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Ιδιωτικού Νοσοκομείου «Απολλώνειο» για ένταξη του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών (ΤΑΕΠ) του νοσηλευτηρίου στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ).

Μιλώντας στο Themaonline, ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε, προνοεί την ένταξη του ΤΑΕΠ του Απολλλώνειου στο ΓεΣΥ από την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το Νοσηλευτήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η πρόταση που έγινε από τον ΟΑΥ στο Απολλώνειο, αφορά την ένταξη των πρώτων βοηθειών του Νοσηλευτηρίου στο ΓεΣΥ καθώς και την υποστήριξη των Πρώτων Βοηθειών από το ενδονοσοκομειακό.

«Θα δοθούν τρεις μήνες για να προετοιμαστούν, επειδή χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν την δομή τους ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα γίνει μια αναδιαμόρφωση του ΤΑΕΠ του Απολλώνειου, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος.

Προς αναθεώρηση της συμφωνίας με το Mediterranean ο ΟΑΥ

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έρχονται αλλαγές στην συμφωνία του ΟΑΥ με το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Mediterranean.

«Θα γίνει μια αναθεώρηση ώστε να ισχύει ότι ισχύει και με τους υπόλοιπους. Δεν θα αλλάξει κάτι που θα αφορά τους δικαιούχους, θα υπάρχουν απλά κάποιες προσαρμογές», επεσήμανε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, στόχος είναι το Mediterranean, του οποίου το ΤΑΕΠ του έχει ενταχθεί εδώ και καιρό στο ΓεΣΥ, να τυγχάνει ισότιμης μεταχείρισης.

Πιθανή μελλοντικά και η ένταξη του ΤΑΕΠ του Αρεταίειου στο ΓεΣΥ

Ερωτηθείς αν αναμένεται να ενταχθούν και οι πρώτες βοήθειες του Αρεταίειου Νοσοκομείου στο ΓεΣΥ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι υπάρχει ως σκέψη αλλά είναι πρόωρο να αναφερθεί κάτι περισσότερο.

«Η θέση του ΟΑΥ είναι ότι αυτή την στιγμή δεν θα ανοίξουμε αυτή την συζήτηση, θέλουμε να λειτουργήσει το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου, να δούμε πως καλύπτουμε την Λευκωσία και αναλόγως μετά να το ξανασυζητήσουμε», επεσήμανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ένταξη και των πρώτων βοηθειών του Απολλώνειου Νοσηλευτηρίου στο ΓεΣΥ, η Λευκωσία θα αποκτήσει το δεύτερο της ΤΑΕΠ, μαζί με τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όσο αφορά την Λεμεσό, λειτουργούν ήδη δύο ΤΑΕΠ, αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και αυτό του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Mediterranean, ενώ σε περίπτωση που γίνει δυνατή η ένταξη της Πολυκλινικής «Υγεία» στο ΓεΣΥ, με την οποία ο ΟΑΥ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις, θα ανέλθουν σε τρία.

Αναφορικά με τις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για ένταξη στο ΓεΣΥ και ιδιωτικών ΤΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκάφα Χατζηγιάννη πλήττει το Προεδρικό, νέο στραβοπάτημα σε λίγες μέρες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top