ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βοήθησε και εσύ να ενταχθούν οι μονογονιοί στις δικαιούχες ομάδες για μειωμένο ρεύμα - Το ψήφισμα με υπογραφές

Βοήθησε και εσύ να ενταχθούν οι μονογονιοί στις δικαιούχες ομάδες για μειωμένο ρεύμα - Το ψήφισμα με υπογραφές

Με ψήφισμα και συγκέντρωση υπογραφών προχωράνε οι μονογονεϊκές οικογένειες ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν στις δικαιούχες ομάδες πληθυσμού που δικαιούνται έκπτωση στο ρεύμα.

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια της ομάδας "Μονογονίοι Κύπρος" από τις 27 Απριλίου 2023, ξεκίνησε η προσπάθεια συλλογής υπογραφών για την ένταξη των μονογονειακών οικογενειών στις δικαιούχες ομάδες πληθυσμού διατίμησης 08 της ΑΗΚ.

Η κ.Αντρη Σπύρου αναφέρει στο ThemaOnline: «Με αφορμή περιστατικά αποκοπής παροχής ηλεκτρισμού σε μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν καταντήσει καθημερινό φαινόμενο πλέον, και την απρόσωπη στάση που οι αρμόδιοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου κρατούν για το θέμα αυτό δημιούργησα το συγκεκριμένο ψήφισμα με σκοπό να φανεί η έντονη αγανάκτηση του μονογονεϊκού κόσμου. Στόχος η παράδοσή του στο Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την άμεση θετική παρέμβαση τους για συμπερίληψη των μονογονεϊκών οικογενειών στις δικαιούχες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού διατίμησης 08 που σημαίνει 25% φθηνότερη χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό θα αποτελέσει τεράστια ανάσα βοήθειας στο μονογονεϊκό κόσμο που τόσο πολύ έχει ανάγκη».

Όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα «Οι μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούν μια κοινωνική πραγματικότητα στην Κύπρο. Περισσότερες από τις μισές βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό υπογραμμίζει την τεράστια ευθύνη του κράτους που έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επανεξετάζει τις κοινωνικές πολιτικές και δομές ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειας».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε προηγούμενο μας άρθρο η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου εξήγησε ότι: «Η ΑΗΚ είναι ένας ημικρατικός οργανισμός δημοσίου οφέλους, ο οποίος δεν μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική μόνο το κράτος μπορεί να ασκεί. Η κοινωνική πολιτική του κράτους, καθορίζει συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που τις ονομάζει ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και δικαιούνται να μπουν σε διατίμηση όπου παίρνουν 20% μειωμένο τιμολόγιο. Τις ομάδες της καθορίζει η πολιτεία. Η ΑΗΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα να εντάξει όσες ομάδες αποφασίσει το κράτος. Στην ΑΗΚ δεν στοιχίζει κάτι, καθώς το κράτος έχει επιβάλλει ένα μικρό τέλος στο λογαριασμό όλων των συμπολιτών μας που ονομάζεται τέλος για υποχρεώσεις δημόσιας ωφέλειας. Οπότε όλοι εμείς συνεισφέρουμε σε ένα ταμείο, που καλύπτει αυτή την μείωση που παρουσιάζεται στους συμπολίτες μας που εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Με βάση τα πιο πάνω και μετά την συγκέντρωση υπογραφών, το αποτέλεσμα του ψηφίσματος θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα την ένταξη των μονογονειακών οικογενειών στις δικαιούχες ομάδες πληθυσμού διατίμησης 08 της ΑΗΚ. 

Ψήφισε και εσυ εδώ και μην ξεχάσεις να επιβεβαιώσεις την ψήφο σου από το e-mail σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top