ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε νοσοκομείο στην Ατλάντα

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε νοσοκομείο στην Ατλάντα

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ την Τετάρτη σε ένα ιατρικό κέντρο στην Ατλάντα σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις, σύμφωνα με την αστυνομία αυτής της μεγάλης πόλης του νότου των ΗΠΑ.

«Ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν» ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο Twitter, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος «εξακολουθεί να διαφεύγει».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Πολλά ασθενοφόρα έχουν επίσης σπεύσει στο σημείο.

Η αστυνομία της Ατλάντα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της φονικής επίθεσης σε ιατρικό κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ο καταζητούμενος είναι «οπλισμένος κι επικίνδυνος».

Το τοπικό κανάλι WSB ανέφερε ότι το κτίριο όπου σημειώθηκε η επίθεση ανήκει στο νοσοκομείο Νορθσάιντ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας όπου διακρίνεται ο ένοπλος, ένας άνδρας που φοράει μπουφάν με κουκούλα και ιατρική μάσκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βασικός ύποπτος θεωρείται ο 24χρονος Ντίον Πάτερσον. Τέσσερις φωτογραφίες του υπόπτου δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές. Σε αυτές διακρίνεται ο ένοπλος, με μάσκα στο πρόσωπο, να κουβαλάει ένα καφέ σακίδιο.

Τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Grady Memorial. Τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποβληθεί νωρίτερα σε χειρουργική επέμβαση, είπε ο γιατρός Ρόμπερτ Γιάνσεν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα, Αντρέ Ντίκενς, συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής όπου σημειώθηκε η επίθεση να παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου.

Περίπου μια ώρα μετά τους πυροβολισμούς στο ιατρικό κέντρο, άνδρες της επίλεκτης αστυνομικής δύναμης SWAT είχαν αναπτυχθεί κοντά στο Μουσείο Τέχνης (σε απόσταση 1,2 χλμ από τον τόπο της επίθεσης), σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top