ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ Κούμας: Εξαπολύει πυρά προς ΟΚΥπΥ - «Μας αναγκάζουν να πάμε σε απεργία. Δεν είναι αδίκως» - Τι ζητάνε οι κυβερνητικοί γιατροί

Δρ Κούμας: Εξαπολύει πυρά προς ΟΚΥπΥ - «Μας αναγκάζουν να πάμε σε απεργία. Δεν είναι αδίκως» - Τι ζητάνε οι κυβερνητικοί γιατροί

Από τις 7:30 το πρωί ξεκίνησε η απεργία των κυβερνητικών ιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι σήμερα Πέμπτη 11/5 το πρωί, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Δρ Σωτήρης Κούμας, ανέφερε πως «σε τεχνικό επίπεδο, δεν θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, έχουν ανακοινωθεί τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Στα ΤΑΕΠ θα εξυπηρετούνται τα άμεσα περιστατικά από τους γιατρούς των Πρώτων Βοηθειών και τους ειδικούς γιατρούς που εφημερεύουν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Ερωτηθείς εάν ικανοποιεί η επιστολή του ΟΚΥπΥ προς τους γιατρούς ότι καλύπτονται από κρατική ασφάλεια μέχρι τέλος του χρόνου και δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ απάντησε πως «εγώ που είμαι δημόσιος υπάλληλος και έχω αποσπαστεί δεν με καλύπτει. Ο ΟΚΥπΥ θα πρέπει να αποδείξει ότι με καλύπτει αυτή η ασφάλεια».

Παράλληλα, έθεσε δύο ερωτήματα: τι έχει προκύψει και μας δίνει παράταση η Νομική Υπηρεσία και τι σημαίνει εγγύηση από το Κράτος; «Θέλουμε να μας δώσουν γραπτώς και τεκμηριωμένα τι ακριβώς ισχύει», τόνισε ο Δρ Κούμα.

Πρόσθεσε πως εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν κάνει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο όπως προνοεί ο νόμος και διερωτήθηκε γιατί δεν το έκαναν ακόμη. «Μας αναγκάζουν να πάμε σε απεργία. Να δούμε πως επηρεάζονται οι ασθενείς από τις δικές μας πράξεις, και να δούμε πόσο επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση που υφίσταται στα δημόσια νοσηλευτήρια», κατέληξε ο Δρ Σωτήρης Κούμας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top