ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγοί προσοχή - Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν λόγω εκτέλεσης εργασιών

Οδηγοί προσοχή -  Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν λόγω εκτέλεσης εργασιών

Ανακοίνωση για τους δρόμους που θα κλείσουν λόγω εκτέλεσης εργασιών εξέδωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

1. Εκτέλεση εργασιών στην ανατολική ή/και δυτική πλευρά της Λεωφόρου Τσερίου και οδού Στροβόλου στη Λακατάμεια

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου των Λεωφόρων Ιπποκράτους, Αργυρουπόλεως και Τμήματος της Λεωφόρου Τσερίου και οδού Στροβόλου, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από την Παρασκευή 12/5/2023 και ώρα 07:00 το πρωί και για περίοδο 20 μηνών, στο πλαίσιο βελτίωσης/κατασκευής των πιο πάνω Λεωφόρων, θα εκτελούνται εργασίες στην ανατολική ή/και δυτική πλευρά της Λεωφόρου Τσερίου και οδού Στροβόλου στη Λακατάμεια, από τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι την οδό Πεύκου στη Λακατάμεια.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, στο πλαίσιο ανακατασκευής της Λεωφόρου Ιπποκράτους, η οδός Θεμιστοκλέους και Λεωφόρος Άρεως θα είναι κλειστές από τη συμβολή τους με την οδό Θεμιστοκλέους μέχρι την οδό Νίκαιας και οδό Κένταυρου αντίστοιχα.

2.  Εργασίες κλαδέματος στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού και στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού και στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος των δέντρων και θάμνων της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δασών, ως ακολούθως:

(α)       Την περίοδο 11/5/2023 – 19/6/2023, μεταξύ των ωρών 08:00 – 17:00, στο τμήμα από την έξοδο προς Φράγμα Κούρρη μέχρι την Πέτρα του Ρωμιού.

(β)       Την Κυριακή 14/5/2023, μεταξύ των ωρών 06:00 – 13:00, στο τμήμα από τον ανισόπεδο κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας μέχρι τον ανισόπεδο κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου.

(γ)       Τις Κυριακές 21/5/2023 και 28/5/2023, μεταξύ των ωρών 06:00 - 13:00, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού, από την έξοδο προς Άγιο Συλά μέχρι τον ανισόπεδο κυκλικό κόμβο νέου Λιμανιού.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μήκος 1500 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

3.  Εργασίες τοποθέτησης αγωγών νερού στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας στην είσοδο και έξοδο Σιάς

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λευκωσίας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 15/5/2023 - 31/5/2023, στην έξοδο της Σιάς του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας και στην είσοδο από τη Σιά προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας μέχρι και τη γέφυρα Μοσφιλωτής, θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η έξοδος προς Σιά του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας με κατεύθυνση προς Λευκωσία και η είσοδος από τη Σιά προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία, θα είναι κλειστήκαι η τροχαία κίνηση προς Σιά και Λευκωσία θα διοχετεύεται από τον Κόμβο Κόρνου διαμέσου του παλιού δρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού (Β1).

4.  Κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ λόγω σοβαρής βλάβης

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από την Παρασκευή 12/5/2023 και ώρα 18:00 το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή 14/05/2023 η ώρα 22:00 το βράδυ, τμήμα της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ δυτικά της φωτοελεγχόμενης συμβολής της με την οδό Σερίφου, μήκους 120μ. περίπου, θα είναι κλειστό λόγω σοβαρής βλάβης αγωγού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, η διακίνηση της τροχαίας στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Ζακάκι, στο τμήμα της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ που θα είναι κλειστό, θα γίνεται διαμέσω των οδών Σερίφου, Σύρου και Α. Τάσου. Η κατεύθυνση από Ζακάκι προς Λεμεσό δεν θα επηρεαστεί.

5. Εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας, Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας - Κοφίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 15/5/2023 - 19/5/2023, καθημερινά, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00,σε τμήματα τωναυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας, Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας - Κοφίνου, της Επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 200 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

6.  Εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε τμήματα της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Δομέτιο καθώς και στη συμβολή Λεωφόρου Νίκης και Αρσινόης στην Ακρόπολη

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 16/5/2023 μέχρι και την Πέμπτη 18/5/2023, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε τμήματα της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Δομέτιο καθώς και στη συμβολή Λεωφόρου Νίκης και Αρσινόης στην Ακρόπολη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήματα των επηρεαζόμενων δρόμων θα είναι κλειστά και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται διαμέσου παρακείμενων παρόδων.

7.  Εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης σωλήνων αποχετεύσεως λυμάτων στην οδό 1ης Απριλίου, στη Λεμεσό

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων,  Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 14/5/2023, μεταξύ των ωρών 07:00 - 16:00, θα εκτελούνται εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης σωλήνων αποχετεύσεως λυμάτων στην οδό 1ης Απριλίου, βόρεια της οδού Αιμίλιου Ζολά.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 100 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με το σύστημα Stop & Go.

8.  Παράδοση στην κυκλοφορία της ανοδικής λωρίδας της οδού Αγίας Παρασκευής στη Λεμεσό

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων,  Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α» συνεχίζονται κανονικά.

Στο πλαίσιο του έργου, την Τρίτη 16/5/2023, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η ανοδική λωρίδα της οδού Αγίας Παρασκευής, νότια του κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου της συμβολής της Λεωφόρου Μ. Θεοδωράκη με την οδό Αγίας Παρασκευής και την οδό Μύλου, επιτρέποντας την είσοδο προς την Κεντρική Περιοχή Γερμασόγειας.

Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές διευθετήσεις παραμένουν ως έχουν.

9.  Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι,την περίοδο 8/5/2023 - 15/6/2023, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:30 της επόμενης ημέρας, καθημερινά εκτός Παρασκευής, Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού (Α6) και στις δύο κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η διοχέτευση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται από παρακείμενες εξόδους.

10. Εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι,το Σάββατο 13/5/2023 και την Κυριακή 14/5/2023, μεταξύ των ωρών 05.00 – 12.00,θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού στο τμήμα που αποτελείται από έξι λωρίδες κυκλοφορίας.

11.  Εργασίες εγκατάστασης πινακίδας πληροφόρησης πριν την έξοδο Πέρα Χωρίου Νήσου (Κοτσιάτη) από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λευκωσίας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 15/5/2023, μεταξύ των ωρών 09:00 - 11:00,πριν την έξοδο Πέρα Χωρίου Νήσου (Κοτσιάτη) από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, θα εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης πινακίδας πληροφόρησης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείσει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό για περίπου 50 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top