ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η διέλευση των λεωφορείων με τους Τ/κ μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη

Άρχισε η διέλευση των λεωφορείων με τους Τ/κ μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη

Πέρα των 2000 Τουρκοκυπρίων μεταβαίνουν σήμερα στα Κόκκινα, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για να παραστούν στους “εορτασμούς", που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας Ανδρέα Καρού, από το οδόφραγμα του Λιμνίτη προς το θύλακα των Κοκκίνων άρχισε στις 07.40 περίπου η διέλευση των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους .

Μέχρι τις 08:00 το πρωί πέρασαν μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη 20 μικρά λεωφορεία, ενώ  συνολικά - όπως είπε ο κ. Καρός- αναμένεται να περάσουν 120  μικρά λεωφορεία, μεταφέροντας Τουρκοκύπριους ο αριθμός των οποίων αναμένεται να φθάσει τους  2.200 περίπου. Εκεί οι κατοχικές αρχές θα οργανώσουν εκδηλώσεις.

Επεσήμανε ωστόσο πως κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να φθάσουν μέσω θαλάσσης με πλοία στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας.

Τα πλοία όπως κάθε χρόνο θα συνοδεύονται - όπως είπε- από μικρά σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Στις εκδηλώσεις, ανέφερε ο κ. Καρός στο ΚΥΠΕ, αναμένεται να παραστεί από τα κατεχόμενα και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή με ελικόπτερο λίγο μετά την άφιξη των Τουρκοκυπρίων με λεωφορεία και δια μέσω θαλάσσης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top