ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Ε/κ και Τ/κ για τα Κόκκινα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Ε/κ και Τ/κ για τα Κόκκινα

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής Πύργου Τηλλυρίας και διαμερίσματος Πόλες Χρυσοχούς.

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Ανδρέας Καρός δήλωσε πως η διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και θα αναζωογονήσει την περιοχή επανενώνοντας τη Λευκωσία με την Πάφο

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η σημερινή σύναξη των κατοίκων , στόχο έχει τη διάνοιξη του δρόμου μέσω Κοκκίνων που έκλεισε πριν από 51 χρόνια.

Αυτός ο δρόμος, συνέχισε, ένωνε τη Λευκωσία με την Πάφο προσθέτοντας πως όλες οι κοινότητες βρίσκονται σε μαρασμό λόγω της κατάστασης και πως αν το Κράτος μιλά για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο που θα έπρεπε να πάρει από τις πρώτες μέρες των συναντήσεων του ΠτΔ με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Επεσήμανε ακόμη πως για να φθάσει κάποιος στο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας πρέπει να περάσει από τα βουνά.

Ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε τραγική τη σημερινή μέρα, με τη  άφιξη των τ/κ λεωφορείων στα Κόκκινα περνώντας από την κατεχόμενη γη μας. Για την περιοχή Τηλλυρίας αλλά και ολόκληρη την Κύπρο,  αυτή η μέρα συνέχισε είναι τραγική γιατί ένας  μεγάλος πληθυσμός έχασε την ζωή του, τραγική για την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Αυτές τις μέρες μας, πρόσθεσε, η μνήμη μας στρέφεται πίσω στις καταστροφές που επέφεραν στην περιοχή της Τηλλυρίας το 1964, καίγοντας και καταστρέφοντας την. Αυτή η περιοχή που κατέκαψαν συνέχισε θα ήταν σήμερα ένα δεύτερος παράδεισος, κατέληξε.

 

Στο μεταξύ, την περιοχή της Τηλλυρίας θα επισκεφτεί σήμερα, ημέρα μνήμης των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας, και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο  Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γιαλλούρης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής.

Οπως ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα, στηρίζουν και θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Η ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί σήμερα, στην είσοδο της Μασούρας – Κοκκίνων.

Οι κάτοικοι, αναμένεται να  διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για το απόλυτο δίκαιο αίτημα τους , όπως υποστηρίζουν για διάνοιξη του δρόμου Κοκκίνων και αναμένεται να παραδώσουν υπόμνημα στα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top