ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Εξέτασε αυξήσεις στις ποινές η Επ. Εργασίας - «Θα υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο»

Κατώτατος μισθός: Εξέτασε αυξήσεις στις ποινές η Επ. Εργασίας - «Θα υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο»

Θέματα ουσίας που αφορούν τον κατώτατο μισθό προτίθεται να συζητήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με αφορμή νομοσχέδιο που προβλέπει την αντικατάσταση των προβλεπόμενων ποινών και τη μετατροπή τους από λίρες σε ευρώ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Καυκαλιάς είπε ότι "προφανώς και θα υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο".

Να υπενθυμίσουμε ότι για το θέμα σας ενημέρωσε με προηγούμενο δημοσίευμα το ThemaOnline (Διαβάστε εδώ).

Σημείωσε, ωστόσο, ότι, την ίδια ώρα, "με τον πιο έντονο τρόπο δηλώνουμε ότι δεν είναι με τις αυξήσεις των ποινών που θα διορθωθεί το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό, ούτε με τη μετατροπή από λίρες σε ευρώ που προβλέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο".

Τόνισε ότι είναι με αλλαγές που αφορούν στην ουσία του διατάγματος "που θα πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα", αλλαγές που να αφορούν το ύψος του κατώτατου μισθού, την κατοχύρωση ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν συμφωνημένοι μισθοί στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αυτοί θα εφαρμόζονται, ρυθμίσεις που αφορούν την ωριαία απόδοση, τον ανώτατο χρόνο της 38ωρης εβδομαδιαίας εργασίας και μια σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν στην ουσία του διατάγματος, όπως είπε.

"Αναμένουμε και την επιτροπή αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στο διάταγμα και το επόμενο διάστημα, επί αυτού του θέματος, θα επανέλθουμε ως Επιτροπή στην παρουσία και του Υπουργού Εργασίας, για να συζητήσουμε θέματα ουσίας που αφορούν στον κατώτατο μισθό", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top