ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η 6 μηνών Βασούλα-Εφραίμια χρειάζεται τη στήριξή όλων μας – Βρίσκεται στο Ισραήλ και σήμερα μπαίνει στο χειρουργείο

Η 6 μηνών Βασούλα-Εφραίμια χρειάζεται τη στήριξή όλων μας – Βρίσκεται στο Ισραήλ και σήμερα μπαίνει στο χειρουργείο

Τη δική της μάχη για ζωή δίνει από την πρώτη μέρα, σχεδόν, της γέννησής της, η έξι μηνών σήμερα Βασούλα-Εφραίμια Λοΐζου, η οποία εδώ και 5 μήνες βρίσκεται στο Ισραήλ και σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση νεφρού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ThemaOnline η μητέρα της μικρής μαχήτριας, Δέσπω Θεοφίλου, το κοριτσάκι διαγνώστηκε στην 10η μέρα της ζωής της με νεφρωσικό σύνδρομο, μία πάθηση που δημιουργεί προβλήματα στα νεφρά. Μόλις έγινε η διάγνωση, πρόσθεσε, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με αεράμπουλα στην Ελλάδα, κι αυτό λόγω του ότι ο Δρ Αβραάμ Ηλία βρισκόταν τότε σε διαθεσιμότητα.

Ένα μήνα μετά την μεταφορά της μικρής στην Ελλάδα, κρίθηκε αναγκαία η εκ νέου αεροδιακομιδή της στο Ισραήλ όπου και βρίσκεται εδώ και 5 μήνες νοσηλευόμενη σε εξειδικευμένο νοσοκομείο και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης υγείας της θα πρέπει να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση των νεφρών της.

Μάλιστα, σήμερα Τετάρτη (17/5) η μικρή Βασούλα-Εφραίμια θα υποβληθεί στην πρώτη χειρουργική επέμβαση, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί και το κατά πόσον και πότε θα υποβληθεί και στη δεύτερη επέμβαση.

«Όταν ολοκληρωθούν οι επεμβάσεις, πρώτα ο Θεός, το μωρό μας θα ακολουθήσει εξιδεικευμένη θεραπεία και θα υποβάλλεται σε διάλυση μέχρι να βάλει το απαραίτητο βάρος για να μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τόσο η μητέρα της μικρής όσο και ο πατέρας της βρίσκονται από την πρώτη μέρα δίπλα της και μεταβαίνουν σε διαμέρισμα που τους έχει παραχωρηθεί μόνο για πλύσιμο ρούχων και μπάνιο.

Επίσης, η οικογένεια έχει ακόμη ένα κοριτσάκι 9 ετών, την οποία όλους αυτούς τους μήνες βλέπουν μέσω βιντεοκλήσεων.

Πάντως, λόγω του ότι το κράτος καλύπτει μόνο τα έξοδα για το κοριτσάκι και με στόχο τη στήριξη της, η οικογένεια έχει λάβει έγκριση για διενέργεια με αριθμό 08/2022 υπέρ της Βασούλας Λοΐζου.

Όσοι μπορούν και επιθυμούν να κάνουν τη δική τους εισφορά και να στηρίξουν την οικογένεια, μπορούν να το πράξουν με τους εξής τρόπους:
μπορείτε να κάνετε τη δική σας εισφορά για την κορούλα μας ΜΟΝΟ μέσω των εξής τρόπων:

-Τράπεζα Κύπρου:
IBAN NUMBER: CY66 0020 0195 0000 3570 3847 6713 ΒΑΣΟΥΛΑ ΛΟΪΖΟΥ
SWIFT NUMBER: BCYPCY2N

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top