ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από την Ισλανδία - «Να μην ξεχνούν τα Κράτη Μέλη ότι το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από την Ισλανδία - «Να μην ξεχνούν τα Κράτη Μέλη ότι το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σήμερα στη γενική συζήτηση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Ρέικιαβικ, της Ισλανδίας, με θέμα «Ενωμένοι για την Ευρώπη».

Κατά τη γενική συζήτηση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να μην ξεχνούν τα Κράτη Μέλη ότι το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο και ότι το status quo δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως αποδεκτή λύση.  Σημείωσε επίσης τον σημαντικό αντίκτυπο που έχουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η επιτήρηση της εφαρμογής τους από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα και την προσήλωσή του στο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την επίλυση του Κυπριακού και επεσήμανε τον ιστορικό ρόλο που τα Κράτη Μέλη μπορούν να επιτελέσουν σε αυτή την προσπάθεια, ρόλος που πηγάζει από την ίδια την Ιστορία και την αποστολή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Χαιρέτισε, επίσης, τη Διακήρυξη που θα υιοθετήσει η Σύνοδος, μέσα από την οποία επαναβεβαιώνεται η αφοσίωση των Κρατών Μελών στη διαφύλαξη των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και επιδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε το Συμβούλιο στον καθοριστικό του ρόλο ως προς την ουσιαστική αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέγραψε την Πολιτική Δήλωση Στήριξης της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για το Μητρώο Ζημιών η οποία αποτελεί παράρτημα της Πολιτικής Διακήρυξης που υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε σειρά διμερών συναντήσεων, με τη Mόνιμη Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη κα Linda Thomas-Greenfield, τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Irakli Garibashili, τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejcinovic Buric και με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Robert Abel.

Νέος σάλος με διορισμούς – Σύμβουλος του Χατζηγιάννη 42χρονη που καταδικάστηκε για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων συναυλίας του Ρουβά

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top