ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί για 5 και 12 χρόνια δύο Ελληνίδες για εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο - Τα γεγονότα της υπόθεσης – «Τα ναρκωτικά εξαπλώθηκαν παντού»

Στο κελί για 5 και 12 χρόνια δύο Ελληνίδες για εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο - Τα γεγονότα της υπόθεσης – «Τα ναρκωτικά εξαπλώθηκαν παντού»

Ποινές φυλάκισης 5 και 12 ετών σε δύο Ελληνίδες ηλικίας 42 και 33 ετών, για εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, είναι κουμπάρες και θα έκαναν τη δουλειά έναντι αμοιβής 1.000 ευρώ, επέβαλε σήμερα (23/5) το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 30 Ιανουαρίου 2023 εντοπίστηκαν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, τρία συνολικά ταχυδρομικά δέματα με προορισμό την Κύπρο, τα οποία περιείχαν συσκευασίες με κάνναβη.

Τα δύο δέματα περιείχαν τέσσερις συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης 7 κιλών και 879,2 γραμμαρίων, με παραλήπτρια την 33χρονη, ενώ το τρίτο δέμα περιείχε πέντε συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 4 κιλών και 965,5 γραμμαρίων και ως παραλήπτρια αναφερόταν η 42χρονη.

Τα αναφερόμενα δέματα αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας την ίδια μέρα, όπου, αφού τέθηκε σε εφαρμογή διαδικασία «ελεγχόμενης παράδοσης», το περιεχόμενό τους αντικαταστάθηκε με ομοιώματα.

Στις 31 Ιανουαρίου 2023 τα δέματα μεταφέρθηκαν σε γραφείο εταιρείας μεταφορών και οι κατηγορούμενες ενημερώθηκαν μέσω τηλεφώνου για να τα παραλάβουν. Την ίδια μέρα, παρουσιάστηκαν οι δύο κατηγορούμενες και παρέλαβαν η μεν πρώτη το δέμα με τις πέντε συσκευασίες κάνναβης και η δεύτερη κατηγορούμενη τα άλλα δύο δέματα. Και οι δυο συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα και μεταφέρθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι, η δεύτερη κατηγορούμενη όταν πληροφορήθηκε ότι θα υποβαλλόταν σε σωματική έρευνα, παρέδωσε νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 4,97 γραμμαρίων.

Όπως αναφέρθηκε περαιτέρω στο Δικαστήριο, από τις δύο κατηγορούμενες λήφθηκαν καταθέσεις στις οποίες παραδέχτηκαν την διάπραξη των αδικημάτων και στο πλαίσιο αυτό αποδείχθηκε ότι είναι κουμπάρες.

Σύμφωνα, πάντα, με τα γεγονότα, όπως αυτά κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, η δεύτερη κατηγορούμενη (33χρονη) είχε προτείνει στην πρώτη (42χρονη) να μεταβούν στην Κύπρο για να παραλάβουν δύο δέματα με ναρκωτικά και να τα παραδώσουν σε άλλα πρόσωπα, με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως οι κατηγορούμενες συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή ελεγχόμενης παράδοσης στον παραλήπτη των ναρκωτικών, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο παραλήπτης δεν παρουσιάστηκε.

Με βάση το κατηγορητήριο, η πρώτη κατηγορούμενη ήταν αντιμέτωπη με μία κατηγορία, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών και η δεύτερη ήταν αντιμέτωπη με πέντε κατηγορίες, για τις οποίες της επιβλήθηκαν ποινές από έξι μήνες έως και 12 χρόνια, με τις εν λόγω ποινές να συντρέχουν.

Ανησυχία Δικαστηρίου για εξάπλωση των ναρκωτικών

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο εκφράζει την ανησυχία του για την εξάπλωση των ναρκωτικών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων, «τα ναρκωτικά έχουν δυστυχώς εξαπλωθεί παντού. Ουδείς μπορεί να παραμείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το φαινόμενο. Τα ναρκωτικά αποτελούν τον σύγχρονο εφιάλτης κάθε γονέα και απειλούν το κάθε παιδί με τον όλεθρο και την καταστροφή».

Μέχρι στιγμής, τονίζει το Δικαστήριο, «οι προσπάθειες για αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας δεν έχουν αποδώσει. Τα αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά δεν παρουσιάζουν κάμψη. Αντιθέτως, βρίσκονται σε έξαρση και για αυτό καθίσταται αναγκαίο να επιβάλλονται αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές».

«Η χρήση ναρκωτικών έχει χαρακτηρισθεί και ως νάρκη στο θεμέλιο της κοινωνίας. Τα ναρκωτικά αποτελούν κίνδυνο, τόσο για τη φυσική όσο και για την κοινωνική ευημερία του ανθρώπου», υποδεικνύει περαιτέρω το Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία για διαφθορά στο Υφυπουργείο Πολιτισμού – Σύμβουλος εκμεταλλευόταν χορηγίες προς όφελος συγγενών και φίλων

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

Γκανγκστερική ληστεία στην Πάφο – Έδεσαν τα χέρια 30χρονου υπάλληλου, τον έδειραν κι έκλεψαν ποσότητα μετάλλων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top