ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Φωνάζει» κατά του ΟκΥΠΥ ο άντρας της 59χρονης Ανθούλας - «Πεθανίσκει κόσμος, εκαταλάβατε τι συμβαίνει;» - Βίντεο

«Φωνάζει» κατά του ΟκΥΠΥ ο άντρας της 59χρονης Ανθούλας - «Πεθανίσκει κόσμος, εκαταλάβατε τι συμβαίνει;» - Βίντεο

Καταγγελίες κατά του ΟΚΥπΥ εξαπόλυσε σήμερα (23/5) ο σύζυγος της 59χρονης Ανθούλλας Σάντη από το Κίτι, που απεβίωσε στις 27 Απριλίου, με την οικογένειά της να καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανήρτησε ο σύζυγός της, Ερίκκος Σάντης, αναφέρει ότι μετά από τρεις βδομάδες, ο ΟκΥΠΥ δεν μπορεί να βρει ερευνώντα λειτουργό για να διορίσει για την υπόθεση θανάτου της γυναίκας του.

«Έκανα καταγγελία ότι κάποιος γιατρός εκεί δεν κάνει καλά τη δουλειά του και ο ΟκΥΠΥ μέσα σε 3 βδομάδες δεν κατάφερε ακόμη να βρει έναν γιατρό να κάμει μια έρευνα.. δεν ξέρω τι πρέπει να κάμει… 3 βδομάδες ακόμα δεν έχει βάλει λειτουργό… και να με ενημερώνουν ότι ίσως να πρέπει να γίνει μια επιστολή για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες.. τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή;», είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαντής ανέφερε πως «πρέπει να πάμε έξω από τις Πρώτες Βοήθειες και να φωνάζουμε; Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω… αν με ακούει κάποιος από τον ΟκΥΠΥ ή το Υπουργείο Υγείας να με πάρει τηλέφωνο και να μου πουν γιατί ακόμη δεν διορίστηκε ερευνώντας λειτουργός».

«Εγώ θα συνεχίσω να φωνάζω για τον άλλο κόσμο που δεν πρέπει να πεθάνει. Σας παρακαλώ κάνετε κάτι. Πεθανίσκει κόσμος μες το Νοσοκομείο της Σκάλας… εκαταλάβατε τι συμβαίνει;», είπε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο κ. Σαντής:

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η οικογένειας της Ανθούλλας προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια σε σχέση με τον χειρισμό που έτυχε η άτυχη γυναίκα από τους γιατρούς κατά την ημέρα που νόσησε με covid.

Η 59χρονη Ανθούλλα Σάντη ήταν για 40 χρόνια ιδιοκτήτρια γνωστού ινστιτούτου αισθητικής στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου ενώ κοιμόταν στο σπίτι της. O σύζυγός της, Ερρίκος Σάντης, προχώρησε σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου για ιατρική αμέλεια αναφορικά με τις συνθήκες που προηγήθηκαν του αιφνίδιου θανάτου της, υποστηρίζοντας ότι η Ανθούλλα δεν έτυχε της πρέπουσας ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης τόσο από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Λάρνακα όπου αρχικά είχε μεταφερθεί, όσο και από γιατρούς στην πτέρυγα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου μεταφέρθηκε μεταγενέστερα.

Το πρωί της Τετάρτης, 26 Απριλίου, η Ανθούλλα ενώ βρισκόταν στο σπίτι της παρουσίασε έντονα συμπτώματα αδυναμίας. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου εκεί της έγινε τεστ covid και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον σύζυγο, οι γιατροί στην ιδιωτική κλινική δεν την περίθαλψαν και την παρέπεμψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου λειτουργεί ειδική πτέρυγα για τα περιστατικά κορωνοιού. Ο σύζυγος υποστηρίζει πως εάν η γυναίκα του, η οποία παρουσίαζε έντονα συμπτώματα εξάντλησης και μετακινείτο με τροχοκάθισμα διότι αδυνατούσε να περπατήσει, τύγχανε εξ’ αρχής της κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στην ιδιωτική κλινική, ενδεχομένως ν’ αποφεύγονταν τα χειρότερα. Στην πτέρυγα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια η Ανθούλλα Σάντη, της λήφθηκε αρχικά δείγμα αίματος. Ο σύζυγός της αναφέρει στην κατάθεσή του στην Αστυνομία πως υπήρξε καθυστέρηση περίπου μισής ώρας μέχρι να εισαχθεί η 59χρονη από τον χώρο υποδοχής του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών στην πτέρυγα για τα περιστατικά κορωνοιού. Για περίπου τρεις ώρες, ο Ερρίκος Σάντης κατήγγειλε ότι η σύζυγός του παρέμενε σ’ ένα κρεβάτι της πτέρυγας, χωρίς να τύχει εξέτασης από κάποιον εξειδικευμένο γιατρό. Στις επανηλλειμμένες εκκλήσεις τόσο της ιδίας από το κρεβάτι του πόνου, η κατάσταση της οποίας όσο περνούσε η ώρα χειροτέρευε, όσο και του συζύγου της, ο οποίος ανέμενε με αγωνία στο νοσοκομείο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για ουσιαστική ιατρική εξέταση, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία.

Στην κατάθεσή του ο Ερρίκος Σάντης αναφέρει, επίσης, ότι σε κάποια στιγμή ο ίδιος κατάφερε να επισκεφθεί τον χώρο των γιατρών της πτέρυγας Covid και παρακάλεσε όπως κάποιος από τους γιατρούς εξετάσει την σύζυγό του. Μία από τις γιατρούς που ήταν καθήκον, τον διαβεβαίωσε ότι σε λίγα λεπτά θα εξέταζε την Ανθούλλα, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της θανούσας όταν αργότερα την ίδια μέρα μεταφέρθηκε στο σπίτι της… Η Ανθούλλα Σάντη παρέμεινε στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην πτέρυγα του κορωνοιού για περίπου έξι ώρες. Γύρω στις 5 το απόγευμα έλαβε εξιτήριο, αφού προηγουμένως οι γιατροί της χορήγησαν συνταγή με φάρμακα μέσω ΓΕΣΥ.

Όπως κατήγγειλε, όμως, ο σύζυγός της, κατά την αναχώρησή της από το νοσοκομείο η Ανθούλλα δεν μπορούσε να περπατήσει κι έδειχνε φανερά εξαντλημένη. Αναχώρησε με τροχοκάθισμα και με την βοήθεια νοσοκόμου. Στο σπίτι της, η κατάσταση της υγείας της, όσο περνούσαν οι ώρες, αντί να βελτιωνόταν, χειροτέρευε. Όπως μας είπε ο σύζυγός της, είχε έντονο μούδιασμα στ’ άκρα και φοβερή αδυναμία σ’ όλο της το σώμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συζύγου της, η Ανθούλλα αρνείτο να επισκεφθεί εκ νέου το νοσοκομείο για περίθαλψη, παρά τις παροτρύνσεις των οικείων της, έχοντας προφανώς κατά νου την μεταχείριση που έτυχε την ίδια μέρα, όταν αρχικά είχε μεταφερθεί στο νοσηλευτήριο. Το βράδυ, καταταλαιπωρημένη και καταπονημένη από την άσχημη κατάσταση της υγείας της, η Ανθούλλα μετά δυσκολίας μπορούσε να κλείσει μάτι.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/4) ο σύζυγός της διαπίστωσε το μοιραίο. Κλήθηκε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό της. Το πιστοποιητικό θανάτου που εκδόθηκε από το νοσοκομείο ανέφερε ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία για διαφθορά στο Υφυπουργείο Πολιτισμού – Σύμβουλος εκμεταλλευόταν χορηγίες προς όφελος συγγενών και φίλων

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top