ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινά κρατούμενος ο σάτυρος ιερέας στο Ναύπλιο που έστελνε χυδαία βίντεο στον 12χρονο

Προσωρινά κρατούμενος ο σάτυρος ιερέας στο Ναύπλιο που έστελνε χυδαία βίντεο στον 12χρονο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο σάτυρος ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο στον 12χρονο. Με τη διαδικασία αυτόφωρου προσήχθη στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης, ο οποίος υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας και συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο ιερέας ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr.

Παρά το αίτημα της υπεράσπισης, να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, η Έδρα μετά από πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως αρνήθηκε και ζητήθηκε την προσωρινή του κράτηση.

Ο 40χρονος ιερέας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι το άσεμνο βίντεο ήθελε να το στείλει σε κάποιον άλλον και όχι στο ανήλικο.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η `Ιερά Μητρόπολις "Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ' `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

Το χρονικό της σύλληψης

O σάτυρος ρασοφόρος, τα στοιχεία του οποίου ειναι στη διάθεση του protothema.gr, συνελήφθη στις 17:25 το απόγευμα της Παρασκευής μετά απο μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του μαθητή. Όπως προέκυψε και σύμφωνα με το καταγεγραμμενο συμβάν στο Τμήμα Ασφαλείας Αργολίδας, ο ιερέας σύμφωνα με έγκληση που υπέβαλε ο 52χρονος πατέρας του παιδιού: «Απέστειλε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής messenger στον ανήλικο γιο του με τον οποίο διατηρεί πριν πνευματική σχέση, βίντεοληπτικό υλικό με ήχο όπου απεικονίζεται γυμνός άνδρας από τη μέση και κάτω να απευθύνεται στον ανήλικο προβαίνοντας σε γενετήσιες πράξεις».

Αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται μια λεπτομέρεια η οποία προκαλεί σοκ και αποστροφή για την ανήθικη δράση του ρασοφόρου: «Από τον ήχο το βίντεο, παθόντες αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα την φωνή του ανωτέρω δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου όπου διενεργείται προανάκριση. Επιπρόσθετα κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων ένας φορητός υπολογιστής και ένας πύργος σταθερού υπολογιστή του ανωτέρω δράστη».

Οι συσκευές του ιερέα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας όπου προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κι άλλο υλικό με τις ζοφερές πράξεις του κληρικού και το κυριότερο αν κι άλλα παιδιά έχουν παγιδευτεί στα δίχτυα της διαστροφής του 40χρονου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top