ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασία και Μαρία – Οι γυναίκες του Τάσου Ισαάκ, 19 χρόνια χωρίς αυτόν

Αναστασία και Μαρία – Οι γυναίκες του Τάσου Ισαάκ, 19 χρόνια χωρίς αυτόν

Δυο γυναίκες που στερήθηκαν τον Τάσο Ισαάκ. Δυο γυναίκες που ζουν εδώ και 19 χρόνια με το «φάντασμά» του. Η οικογένεια με το ένα μέλος απών. Η χήρα του ήρωα. Η κόρη του ήρωα. Αναστασία και Μαρία, Μαρία και Αναστασία, μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου.

Γράφει η Χριστιάνα Τσαγγάρη 

Η Μαρία, η σύζυγος του Τάσου, ήταν μόλις 19 ετών όταν οι Γκρίζοι Λύκοι, στις 11 Αυγούστου του 1996 δολοφόνησαν τον άντρα της. Ήταν έγκυος το πρώτο τους παιδί. Με την κοιλιά στο στόμα, βίωσε τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής της και του τόπου μετά την τουρκική εισβολή.

Ο Θεός της έδωσε δύναμη και άντεξε. Γέννησε την κόρη τους στις 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης. Πήρε το όνομα του πατέρα της. Η Αναστασία γίνεται σε ένα μήνα 19 ετών.

Αλήθεια πώς νιώθει και τι σκέφτεται η κόρη ενός ήρωα;

Μεγάλωσε ακούγοντας για αυτόν, κάθε χρόνο τιμά την μνήμη του χωρίς να τον γνωρίσει. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, συχνά έβλεπε videos από εκείνη την μαύρη μέρα και τις κασέτες από τον αρραβώνα και το γάμο των γονιών της, για να μάθει τον πατέρα της, αφού της στέρησαν το χάδι του.

Η Αναστασία είναι σήμερα φοιτήτρια λογιστικής σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο και μπαίνει στο δεύτερο έτος. Παιδί περήφανο, με ήθος και χαμηλών τόνων. Ποτέ της δεν μίλησε δημόσια για τον πατέρα της. Μεγάλωσε με πολλή αγάπη από τη μητέρα της και τους παππούδες της στο Παραλίμνι και στην Αγία Νάπα.

Ο Ισαάκ και η Τασούλα Ισαάκ, γονείς του Τάσου, δεν άφησαν λεπτό τη νύφη και την εγγονή τους. Όλοι ενωμένοι, ο ένας έδινε κουράγιο, στον άλλο.

Τα χρόνια πέρασαν η Αναστασία έγινε γυναίκα. Η Μαρία που δεν έβγαλε ποτέ τα μαύρα, παντρεύτηκε πάλι (γιατί όχι;). Είναι 38 ετών σήμερα. Παιδιά άλλα δεν έκανε. Στο γάμο της πήγαν και οι συγγενείς του Τάσου. Την λατρεύουν, τους σέβεται και την σέβονται. Ο Ισαάκ Ισαάκ απεβίωσε πριν 3,5 χρόνια, αφού δεν άντεξε τον καημό για τον γιο του. Το κενό υπάρχει, ο πόνος μεγάλος σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Την Αναστασία βάπτισε η «Ελλάδα». Νονός της είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Δεν την ξέχασε πότε. Φέτος θα ερχόταν στην Αγία Νάπα για να την συναντήσει. Νονός της είναι επίσης και ο Ευγένιος, φίλος του πατέρα της.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top