ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Ολοκληρώθηκε η επέμβαση – Θα μείνει αρκετές μέρες στο νοσοκομείο

Πάπας Φραγκίσκος: Ολοκληρώθηκε η επέμβαση – Θα μείνει αρκετές μέρες στο νοσοκομείο

Ο πάπας Φραγκίσκος θα χρειαστεί να νοσηλευτεί αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Εξαιτίας εσωτερικής κοίλης που κινδύνευε να προκαλέσει απόφραξη, ο πάπας Φραγκίσκος χειρουργήθηκε στο έντερο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε ως συνέπεια προηγούμενης επέμβασης, στην οποία ο ποντίφικας είχε υποβληθεί προ διετίας. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε πριν από τις 6 μ.μ. ώρα Ρώμης, πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία, και όπως μετέδωσε η Αγία Έδρα «πραγματοποιήθηκε χωρίς επιπλοκές και διήρκεσε τρεις ώρες».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η επέμβαση «κατέστη αναγκαία λόγω μιας εγκλωβισμένης λαπαροκήλης που προκαλεί υπο-αποφράζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υπο-ογκώδη σύνδρομα» και η παραμονή του πάπα Φραγκίσκου στο νοσοκομείο αναμένεται πως θα διαρκέσει «αρκετές ημέρες».

«Ο πάπας Φραγκίσκος ξύπνησε από τη νάρκωση, αστειεύθηκε μαζί μου», δήλωσε ο χειρουργός
Ο χειρουργός Σέρτζιο Αλφιέρι δήλωσε ότι «ο ποντίφικας είναι καλά, ξύπνησε από τη νάρκωση και αστειεύθηκε μαζί του». Μάλιστα, ο χειρουργός πρόσθεσε ότι με την επέμβαση αφαιρέθηκαν εσωτερικές ουλές στο έντερο, οι οποίες προκαλούσαν πόνο στον πάπα Φραγκίσκο και είχαν δημιουργηθεί ύστερα από προηγούμενη επέμβαση.

Ο Αργεντίνος πάπας από την πλευρά του, αστειευόμενος ρώτησε τον γιατρό «Πότε θα κάνουμε την τρίτη εγχείρηση;». Ο Σέρτζιο Αλφιέρι εξήγησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μόνιμες συνέπειες από τη σημερινή επέμβαση και προέβλεψε ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα μείνει στο νοσοκομείο από πέντε έως επτά ημέρες.

Πάπας Φραγκίσκος: Είχε υποβληθεί συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία

Υπενθυμίζεται πως ο πάπας Φραγκίσκος έχει υποβληθεί συνολικά σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις. Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουλίου 2021 ο 86χρονος πάπας Φραγκίσκος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο παχύ έντερο, και πάλι για απόφραξη του εντέρου.

Τον περασμένο Μάρτιο ο πάπας Φραγκίσκος είχε εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο εξαιτίας οξείας βρογχίτιδας. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ο πάπας υποφέρει από χρόνια γοναλγία και συχνά πλέον χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αναπηρικό αμαξίδιο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι προγραμματισμένες συναντήσεις του Πάπα αναβάλλονται ως και τις 18 Ιουνίου, ενώ το Βατικανό δημοσίευσε χθες το «βαρύ» πρόγραμμά του για τις αρχές Αυγούστου, οπότε αναμένεται να επισκεφτεί την Πορτογαλία.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top