ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΕΔ και ΤΕΠΑΚ υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας - Σημαντική ημέρα για τα online media της Κύπρου

ΚΟΕΔ και ΤΕΠΑΚ υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας - Σημαντική ημέρα για τα online media της Κύπρου

Μια ιστορική ημέρα για τα Online Media της Κύπρου καθώς σήμερα υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου (ΚΟΕΔ) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΟΕΔ, η συνεργασία αυτή έχει μεγάλη σημασία για τον ΚΟΕΔ και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση του διαδικτυακού τοπίου της Κύπρου.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας θα καλύπτει πολιτιστικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, καθώς και συμβουλευτικές και επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες. Επιπλέον, θα προβλέπει τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σχετικά με θέματα διαδικτυακής επικοινωνίας και μέτρησης δεδομένων επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο.

Με αυτήν τη συνεργασία αντιμετωπίζεται ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε τα τελευταία χρόνια με τις μετρήσεις επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων στην Κύπρο. Επίσης, συμφωνήθηκε η εκπαίδευση της κυπριακής διαδικτυακής κοινότητας και της αγοράς σχετικά με τις νέες τεχνολογίες μέτρησης.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αναλάβει τη μέτρηση και πιστοποίηση των ιστοσελίδων που συμμετέχουν στον ΚΟΕΔ, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των μετρήσεων. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε μια εξαιρετική αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και των μέσων ηλεκτρονικής ενημέρωσης της Κύπρου.

Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη αυτής της συνεργασίας και ευγνωμονούμε τα online media της Κύπρου για την εμπιστοσύνη τους. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα αναπτυχθεί σε πολλαπλά επίπεδα, ενσωματώνοντας την ακαδημαϊκή γνώση στον κυπριακό διαδικτυακό χώρο."

Ο Πρόεδρος του ΚΟΕΔ, Δημήτρης Δημητρίου, σχολίασε: "Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ΚΟΕΔ και για τα κυπριακά online media. Με αυτήν τη συνεργασία λύνουμε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα δημιουργούμε τις βάσεις για μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και τα μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης της Κύπρου. Αναμένουμε με ανυπομονησία την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ μας."

Η συνεργασία ανάμεσα στον ΚΟΕΔ και το ΤΕΠΑΚ τίθεται σε άμεση ισχύ και οι επισκέπτες μπορούν ήδη να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΚΟΕΔ για να έχουν πρόσβαση στις μετρήσεις επισκεψιμότητας των κυπριακών ιστοσελίδων που συμμετέχουν στον οργανισμό. Σύντομα, θα προστεθούν και άλλες ιστοσελίδες στις μετρήσεις του ΚΟΕΔ, μόλις ολοκληρωθούν τεχνικοί έλεγχοι, ενώ θα ανακοινωθούν και κοινές δράσεις μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΕΔ σχετικά με τη νέα συνεργασία που ξεκινά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top