ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μεταφορών για ΗΛΙΟΣ: Προσήλωση στην αναβάθμιση ασφάλειας στις αερομεταφορές

Υπ. Μεταφορών για ΗΛΙΟΣ: Προσήλωση στην αναβάθμιση ασφάλειας στις αερομεταφορές

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εκφράζει στους συγγενείς των 121 θυμάτων τη θλίψη του για το συνεχιζόμενο δράμα τους και διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι ο τομέας των αερομεταφορών χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα γι’ αυτό και οι προσπάθειές του για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν είναι συνεχείς και συστηματικές.

Σημειώνει ότι προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι έχει ήδη πληρωθεί η θέση του Προϊσταμένου του Τομέα, που παρέμενε κενή για αρκετά χρόνια, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης και οι υπόλοιπες θέσεις.

"Με την ενίσχυση που θα επιτευχθεί το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα μπορεί να ανταποκρίνεται με περισσότερη επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο έργο που έχει να επιτελέσει, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών" αναφέρεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, διαβεβαιώνει ότι, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, θα παραμείνει αφοσιωμένο στους πιο πάνω στόχους και θα προωθεί σε συνεχή βάση όλες τις αναγκαίες και ριζικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε το αεροσκάφος να συνεχίσει να παραμένει το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο στον κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, χαρακτήρισε η Ανδρούλα Βασιλείου την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση λόγω των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top