ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πονοκέφαλος» για δήμο και Αστυνομία οι κακόβουλες ζημιές σε ξαπλώστρες

«Πονοκέφαλος» για δήμο και Αστυνομία οι κακόβουλες ζημιές σε ξαπλώστρες

Γάγγραινα αποτελούν οι κακόβουλες ζημιές σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα. Η δράση μερικών ανεγκέφαλων (για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο βαριά έκφραση) αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» όχι μόνο για τον δήμο της πόλης, αλλά και για την Αστυνομία, αφού δυστυχώς το φαινόμενο είναι σύνηθες και ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Έρευνα που διενήργησε η εφημερίδα μας κατά μήκος της ακτής των Φοινικούδων κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισές ξαπλώστρες καθώς και αριθμός ομπρελών έχουν υποστεί κακόβουλες ζημιές από επιτήδειους, κυρίως σχίσματα με αιχμηρά αντικείμενα, οι οποίοι συχνάζουν στην παραλία κατά τις νυχτερινές ώρες και άνευ λόγου και αιτίας προβαίνουν συστηματικά σε καταστροφές στην περιουσία του δήμου.

Η εικόνα που εκπέμπει σήμερα ένας σημαντικός αριθμός ξαπλώστρων και ομπρελών δεν περιποιεί τιμή για τη Λάρνακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι το σημαντικότερο σημείο αναφοράς της πόλης και από τις πλέον πολυσύχναστες ακτές, που καθημερινά κατακλύζετα από χιλιάδες λουόμενους, ξένους και ντόπιους.

Η αντικατάσταση των κατεστραμμένων κρεβατιών και ομπρελών είναι επιτακτική ανάγκη, καθότι ο κάθε λουόμενος καταβάλλει ένα συγκεκριμένο αντίτιμο στο δήμο για να απολαμβάνει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στην παραλία, γι’ αυτό και οι δημοτικές αρχές έχουν καθήκον και υποχρέωση να παρέχουν στους επισκέπτες της παραλίας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Η εικόνα με τις σχισμένες και τρυπημένες ξαπλώστρες σίγουρα προκαλεί αλγεινή εντύπωση κι ενώ βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Απόθεμα αξίας 50 χιλιάδων

Για το πρόβλημα είναι ενήμερος ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο οποίος μας δήλωσε ότι πολλάκις έχουν γίνει αναφορές και καταγγελίες στην

Αστυνομία για τις κακόβουλες ζημιές στις ξαπλώστρες της παραλίας, αλλά δυστυχώς η δράση μερικών ανόητων συνεχίζεται εις βάρος της εικόνας που εκπέμπει η πόλη στα μάτια των ξένων παραθεριστών ως τουριστικός προορισμός. Ο κ.Βύρας είπε πως υπάρχει απόθεμα ξαπλώστρων και ομπρελών, αξίας περίπου 50 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ο δήμος αγόρασε φέτος πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Ως εκ τούτου, αναμένεται η αντικατάσταση όσων κρεβατιών ή ομπρελών έχουν υποστεί φθορές. «Είναι όντως μεγάλος ο πονοκέφαλος που έχουμε εξαιτίας της παράνομης δράσης αυτών των ατόμων, οι οποίοι αρέσκονται να προκαλούν ζημιές σε περιουσίες του δήμου. Έχουμε μιλήσει και με την Αστυνομία για το θέμα. Το ευτύχημα είναι πως έχουμε απόθεμα και θα προβούμε σε αντικατάσταση εκεί και όπου χρειάζεται. Το ζήτημα είναι να μην υπάρξει συνέχεια σ’ αυτή την κάκιστη συνήθεια», σημείωσε.

Ολική ανάπλαση

Σε μια άλλη εξέλιξη, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την αναδιαμόρφωση του ιστορικού παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων με το σχέδιο Άγγελου Δημητρίου, ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει την ολική ανάπλασή του. Στόχος των έργων είναι οι Φοινικούδες να εξωραϊστούν και ν’ αποκτήσουν σύγχρονο πρόσωπο, το οποίο θα συνάδει με τα μεγαλεπήβολα έργα που εξαγγέλθηκαν από τον επενδυτή του λιμανιού και της μαρίνας, τα οποία αναμένεται να εκτελεστούν (κατά φάσεις) τα προσεχή χρόνια. Αυτό που θα επιδιώξουν οι δημοτικές αρχές είναι να γίνουν ομοιόμορφα υποστατικά για όλους τους επιχειρηματίες, να εκτελεστούν βελτιωτικά έργα που θ’ αναδείξουν περαιτέρω τη θάλασσα και γενικά να δημιουργηθεί ένα παραλιακό μέτωπο που θ’ αρμόζει με το project που προγραμματίζει η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings σε λιμάνι και μαρίνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top