ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε κρατική ενίσχυση €7 εκατ. προς τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας

Εγκρίθηκε κρατική ενίσχυση €7 εκατ. προς τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κ. Στέλλα Μιχαηλίδου ανακοινώνει ότι το Μέτρο Ενίσχυσης που απέστειλε το Γραφείο της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 7 Ιουνίου 2023, με τίτλο: «Σχέδιο Κρατικής Ενίσχυσης με βάση το Προσωρινό Πλαίσιο Κρίσης για τη λήψη Μέτρων Κρατικής Ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας προς τον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας» SA.107895, εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 20 Ιουνίου 2023.

Η Ενωσιακή Νομική βάση του πιο πάνω Μέτρου είναι το «Προσωρινό Πλαίσιο Κρίσης και Μετάβασης για τη λήψη μέτρων Κρατικής Ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», (TCTF)[1].

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός του Μέτρου ανέρχεται στα €7,000,000.00.

Η εν λόγω Απόφαση της ΕΕ αξιολογήθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του TCTF στη βάση των προϋποθέσεων του εν λόγω Πλαισίου, σύμφωνα με το Άρθρο «2. Προσωρινά Μέτρα Κρατικής Ενίσχυσης» και παράγραφο «2.1. Περιορισμένα ποσά ενίσχυσης».

Η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή και υλοποίηση Μέτρου είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (Κ.Ο.Α.Π.).

Το εν λόγω Μέτρο δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Επιτροπής, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2023.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top