ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν πλήρεις οι εκδρομικοί χώροι στο Τρόοδος – Αυξημένη η τροχαία κίνηση

Σχεδόν πλήρεις οι εκδρομικοί χώροι στο Τρόοδος – Αυξημένη η τροχαία κίνηση

Υπερπλήρεις ή σχεδόν πλήρεις είναι κάποιοι από τους υπαίθριους εκδρομικούς χώρους, λόγω της ομαδικής εξόδου προς τις δασικές περιοχές, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών, οι εκδρομικοί χώροι Πλατανιών, Ξεροκόλυμπου (στην Τροοδίτισσα), Λειβάδι του Πασιά, Κιόνια και Μάντρα του Καμπιού είναι υπερπλήρεις.

Σχεδόν πλήρεις είναι οι εκδρομικοί χώροι Κάμπος του Λιβαδιού (στο Τρόοδος) Αρκολαχανιάς (στον Μέσα Ποταμό).

Για αποφυγή της ταλαιπωρίας, το κοινό προτρέπεται τέλος να κατευθυνθεί προς τους εκδρομικούς χώρους Αγίας Παρασκευής (κοντά στο Καλό Χωριό Λεμεσού), Κακομάλλη (στην Επαρχία Λεμεσού), Καπουράς, Φράκτη του Ξυλιάτου, Καμπί του Καλογήρου, Φράκτη του Προδρόμου, Μάραθο, Ξεραρκάκα και Αρμυρολίβαδο.

Αυξημένη είναι  η τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Αστρομερίτη – Τροόδους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους, καλώντας τους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπομονετικοί και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.  Στους δρόμους βρίσκονται τα επί καθήκοντι μέλη της Αστυνομίας που θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για διευκόλυνση του κοινού.

Οσον αφορά το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, είπε ότι η τροχαία κίνηση κινείται κανονικά και δεν υπάρχει αυτή την ώρα κανένα πρόβλημα συμφόρησης.

Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, ανέφερε, αναμένεται όμως να έχει αρκετή κίνηση και πιθανόν και απόψε με την επιστροφή κάποιων εκδρομέων. 

Πιο αυξημένη τροχαία κίνηση αναμένεται αύριο απόγευμα προς το βράδυ με την επιστροφή περισσότερων εκδρομέων.

“Εμείς θα είμαστε και πάλι στους δρόμους να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια” είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαραλάμπους.

Η παρουσία της αστυνομικής διεύθυνσης τροχαίας και ολόκληρης της αστυνομίας θα είναι αισθητή κατά το Σαββατοκυρίακο με σκοπό την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του κοινού, την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης, την ομαλή διακίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση του κοινού κατά τις διακινήσεις του.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις, που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top