ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράνομη μεταφορά μεταναστών - Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τη βάρκα που εντοπίστηκε στην επαρχία Αμμοχώστου

Παράνομη μεταφορά μεταναστών - Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τη βάρκα που εντοπίστηκε στην επαρχία Αμμοχώστου

Στη σύλληψη τριών προσώπων, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σύλληψη των τριών, έγινε μετά από την άφιξη, στις ακτές της Κύπρου, βάρκας στην οποία επέβαιναν συνολικά 50 παράτυποι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα σήμερα, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Αστυνομίας, άγνωστη βάρκα να πλέει, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Παραλιμνίου. Γύρω στις 4.20π.μ., η βάρκα ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σε απόσταση τριών μιλίων από την ακτή. Όπως διαπιστώθηκε, στη βάρκα επέβαιναν 50 άτομα, εκ των οποίων 32 άνδρες, πέντε γυναίκες και 13 ανήλικοι.

Η βάρκα με τη συνοδεία της αστυνομικής ακάτου, κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου οι επιβαίνοντες, παραλήφθηκαν από τις αρχές της Δημοκρατίας.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, πλοηγοί της βάρκας ήταν δύο 21χρονοι και ένας 25χρονος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top