ΕΛΛΑΔΑ

Παιδίατρος περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στη δίκη Πισπιρίγκου - «Δεν είδα τα μάτια της κόκκινα, να έχει κλάψει»

Παιδίατρος περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στη δίκη Πισπιρίγκου - «Δεν είδα τα μάτια της κόκκινα, να έχει κλάψει»

Μία ακόμα γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η παιδίατρος Γιαννούλα Κουρούση, η πρώτη που ενημερώθηκε από την νοσηλεύτρια για την ανακοπή που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα.

Η μάρτυρας είπε στη δίκη ότι είχε συναντήσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου και στο παρελθόν, καθώς είχε εξετάσει και τη Μαλένα όταν είχε πρωτοεισαχθεί στο νοσοκομείο τους. Με αφορμή τη νοσηλεία της Μαλένας, η κατηγορούμενη κλήθηκε από την πρόεδρο να δώσει διευκρινίσεις για τη νοσηλεία της.

«Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία μεταφέρθηκε στο Ελπίδα», είπε η κατηγορούμενη η οποία στη συνέχεια επέστρεψε στο εδώλιο.

Όπως περιέγραψε η γιατρός είχε εφημερία στις 26 Ιανουαρίου 2022 την ημέρα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας: «Είχα εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε από Πάτρα. Πληροφορήθηκα ότι θα έρθει παιδάκι για περαιτέρω διερεύνηση στο νευρολογικό κομμάτι κυρίως λόγω κάποιων επεισοδίων» περιέγραψε.

Πρόσθεσε πως η Τζωρτζίνα έφτασε γύρω στις 7 το βράδυ, εξηγώντας: «Μας είπε η γιατρός που την έφερε, λίγα λόγια για ιστορικό. Είδα τη μητέρα, έτυχε να την θυμηθώ γιατί και στο πρώτο παιδάκι την Μαλένα το είχα εξετάσει και της το είπα. Μου είπε η μητέρα ότι είχε περάσει πολλά το παιδάκι, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια πεθαμένο και ότι έκανε ανακοπή».

Η γιατρός εξήγησε στη συνέχεια πως η μητέρα της ζήτησε η Τζωρτζίνα να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, κάτι που έγινε, ενώ πρόσθεσε πως αργά το βράδυ που πέρασε επίσκεψη από το δωμάτιο είδε και τον πατέρα εκεί. «Η μητέρα είχε ξαπλώσει δίπλα στο παιδί, σηκώθηκε και όταν τη ρώτησα μου απάντησε όλα καλά…» περιέγραψε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας είδε ξανά τη μικρή Τζωρτζίνα το Σάββατο την ημέρα του θανάτου της.

«Είδα ξανά το παιδί το Σάββατο το πρωί που πήγα στην εφημερία. Μου είπαν πως την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει γύρω στα πέντε επεισόδια, πως έκανε και πυρετό. Καλύφθηκε παιδί με αντιβίωση. Και τελευταίο επεισόδιο το έκανε τη νύχτα. Περάσαμε από το δωμάτιο μαζί με την ειδικευόμενη μου. Εξετάσαμε το παιδί. Συνεχίσαμε στα υπόλοιπα παιδιά. Ενδιάμεσα πήγε η ειδικευόμενη να το δει. Ήταν καλά.

 

Κατά τις 12:30 μπήκαμε στο δωμάτιο και αποθηκεύσαμε δεδομένα με βοήθεια νευρολόγου από το εγκεφαλογράφημα» εξήγησε η γιατρός ενώ πρόσθεσε πως η μητέρα τη ρώτησε εάν τα επεισόδια θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από την αλλαγή στη φαρμακευτική αλλαγή.

Όταν τα πράγματα άλλαξαν δραματικά…

Στη συνέχεια, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Στις 2:30 η μάρτυρας ενημερώθηκε από τη νοσηλεύτρια πως κάνει συμβαίνει με τη Τζωρτζίνα.

«Κατά τις 2:30 ακούω φωνή νοσηλεύτριας να με καλεί. Έξω, από το δωμάτιο ήταν η μητέρα, την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο, κούνησε το κεφάλι της και άκουσα ένα ρόγχο.

Μπήκα στο θάλαμο, ήταν με στροφή κεφαλής αριστερά, ήταν σε μυδρίαση το κεφάλι της. Το στόμα της γύρω από τα χείλη ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπε στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω ΑΜΠΟΥ. Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις.

Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στο θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη. Κατέβηκε και η μονάδα από τη ΜΕΘ και ξεκίνησαν τη χορήγηση αδρεναλίνης κάθε 5 λεπτά.

Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνώθηκε και στα 20 πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει. Εκεί του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι’ αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε.

Εγώ ακολούθησα τον επικεφαλής που πήγε να ενημερώσει τη μητέρα, η μητέρα με ευχαρίστησε για ό,τι κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί το παιδί στην Πάτρα ή Γιάννενα διότι δεν εμπιστευόταν τη ιατροδικαστική Αθηνών.

Εγώ μίλησα με ένα κύριο που φτιάχνει χαρτιά και μου είπε πως δεν γίνεται και θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ένα αίτημα στο ΑΤ όταν δηλώσουν το θάνατο», είπε η μάρτυρας περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα την ημέρα του θανάτου της:

  • Πρόεδρος: Το Σάββατο τι εφημερία είχε νοσοκομείο;
  • Μάρτυρας: Κλειστή.
  • Πρόεδρος: Λέτε σας ζήτησε η μητέρα να μιλήσετε με καρδιολόγους.
  • Μάρτυρας: Μου είπε η μητέρα να ρωτήσω καρδιολόγους εάν επεισόδια θα μπορούσαν να είναι από αλλαγή φαρμάκων. Εγώ μέχρι την ανακοπή δεν είχα προλάβει να μιλήσω με καρδιολόγο (…) Της είπα πως θα επικοινωνήσω αλλά δε νομίζω ότι οφείλετε σε αυτό.
  • Πρόεδρος: Όταν τρέξατε σας είπε η νοσηλεύτρια «ελάτε», είναι στα 5-6 μέτρα λέτε στην κατάθεση σας και φτάσατε εκεί μέσα σε δευτερόλεπτα, η μητέρα ήταν έξω από θάλαμο, πώς ήταν; Έκλαιγε, φώναζε, έλεγε «ελάτε γρήγορα»;
  • Μάρτυρας: Ψύχραιμη. Ήταν έξω από το θάλαμο, κοιτούσε να έρθουμε. Δεν είδα κάποια αντίδραση, να κλαίει να φωνάζει.
  • Πρόεδρος: Λέτε η μητέρα ακούμπησε την ώρα που κάνατε ΚΑΡΠΑ πάνω στο θώρακα την συσκευή που έστελνε δεδομένα, την ρωτήσατε γιατί δεν την είχε βάλει νωρίτερα;
  • Μάρτυρας: Όχι γιατί συνέχιζα την ΚΑΡΠΑ. Την ακούμπησε, της είπα να περάσει έξω και συνέχισα την ΚΑΡΠΑ.
  • Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν στο χέρι του;
  • Μάρτυρας: Ναι.
  • Πρόεδρος: Λειτουργούσε;
  • Μάρτυρας: Ναι έδειχνε κάποιες ενδείξεις αλλά δεν το εμπιστευόμαστε απόλυτα.
  • Πρόεδρος: Το ακούσατε;
  • Μάρτυρας: Μετά από λίγο που ξεκίνησα την ΚΑΡΠΑ άρχισα να ακούγεται.
  • Πρόεδρος: Μας είπαν πως έχει ένα κουμπάκι που το ακουμπάς και δεν ακούγεται;
  • Μάρτυρας: Έχει κουμπάκι που αν το πατήσεις σταματάει να βγάζει ήχο.
  • Πρόεδρος: Θυμάστε πόση ώρα πέρασε μέχρι να κατέβει το κλιμάκιο της ΜΕΘ;
  • Μάρτυρας: Τουλάχιστον 1,5-2 λεπτά να κατέβει.
  • Πρόεδρος: Και η διασωλήνωση σε πόση ώρα έγινε;
  • Μάρτυρας: Περίπου στα 10 λεπτά.
  • Εισαγγελέας: Θυμάστε το οξύμετρο που ήταν;
  • Μάρτυρας: Θυμάμαι στο δάκτυλο.
  • Εισαγγελέας: Υπάρχει πληροφορία ότι ήταν στο πόδι.
  • Μάρτυρας: Έχει περάσει 1,5 χρόνος, εγώ θυμάμαι στο δάκτυλο δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.
  • Εισαγγελέας: Την νοσηλεύτρια ποιος την ειδοποίησε;
  • Μάρτυρας: Η νοσηλεύτρια μου είπε πως την ειδοποίησε η μητέρα. Ότι πλησίασε η μητέρα, της είπε κάτι που δεν κατάλαβε, και στη συνέχεια της είπε η νοσηλεύτρια αν κάνει επεισόδιο και της είπε ναι και μας ειδοποίησε.
  • Εισαγγελέας: Πως ήταν η μητέρα;
  • Μάρτυρας: Μου είπε η νοσηλεύτρια ότι ήταν πολύ ήρεμη όταν πλησίασε.
  • Σύνεδρος (εκ αριστερών): Η νοσηλεύτρια είχε δει το παιδί;
  • Μάρτυρας: Από ό, τι μου είπε της το είπε η μητέρα και με φώναξε αμέσως.
  • (…)
  • Συν. Υπερ (συνεργάτης Αλ. Κούγια): Αυτό που λέτε ότι σας είπε η κατηγορουμένη για Τζωρτζίνα ότι βρήκε το βρέφος νεκρό, δεν έχει προκύψει από πουθενά.
  • Μάρτυρας: Το είπε σε εμένα, ήταν μπροστά και ειδικευόμενος και το είπε και στην κύρια Ταταριώτη όταν πήρε ιστορικό.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της συνεργάτιδος του Αλέξη Κούγια εξήγησε στο δικαστήριο πως ήταν όταν είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος και του πρωτότοκου παιδιού της, «δεν είδα τα μάτια της να είναι κόκκινα, να έχει κλάψει.

Την είδα για δευτερόλεπτα, πήγαινε προς το δωμάτιο του παιδιού και με ευχαρίστησε για όσα κάναμε για παιδί… Στη συνέχεια ήρθε δύο φορές να μου ζητήσει να γίνει η μεταφορά της σορού. Μιλούσε με κάποιον τηλέφωνο, μάλλον κάποιον ιατροδικαστή.

Το ζήτησε και ο κ. Δασκαλάκης όταν ήρθε. Μου είπε η μητέρα πως δεν εμπιστεύεται εδώ. Κατάλαβα την ιατροδικαστική υπηρεσία γιατί όταν έφεραν το παιδί, μου είπε η μητέρα ότι ήταν σε αντιδικία» τόνισε η μάρτυρας.

Πηγή: newsit.gr

Ζητούν δικαιοσύνη για τον Θανάση – Ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top