ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητήματα υποστελέχωσης έθεσε η Πρόεδρος Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών προς ΠτΔ

Ζητήματα υποστελέχωσης έθεσε η Πρόεδρος Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών προς ΠτΔ

Ζητήματα υποστελέχωσης, τα οποία δυσχεραίνουν το έργο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ανέδειξε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Αρχής Έφη Παπαδοπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Παπαδοπούλου χαρακτήρισε ως πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τον οποίο έθεσε, όπως είπε, ορισμένα ζητήματα που αφορούν την Αρχή, η οποία επιτελεί ένα πολύ σπουδαίο έργο, αφού ελέγχει τη νομιμότητα όλων των δημόσιων διαγωνισμών από ένα συγκεκριμένο ποσό διαγωνισμών και πέρα.

Σημείωσε επίσης πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης άκουσε με μεγάλη προσοχή τα όσα του ανέφερε και ότι ανέλαβε να ετοιμάσει καταστάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε στο μέλλον τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η Αρχή σε θέματα προσωπικού και στελέχωσης γενικότερα να απαμβλυνθούν και να μπορούν να προχωρούν οι δημόσιες συμβάσεις το ταχύτερο δυνατό για σκοπούς εκτέλεσης των δημόσιων έργων, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα προβλήματα στελέχωσης της Αρχής, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι επειδή δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό αλλά λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι υπάλληλοι της Αρχής είναι αποσπασμένοι, αυτοί αναζητούν διορισμό σε καλύτερη θέση και αποχωρούν από την Αρχή.

Συμπλήρωσε πως τα μέλη της Αρχής είναι διορισμένα για συγκεκριμένο χρόνο και χρειάζεται βοήθεια καθώς η Αρχή δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς προσωπικό.

Η Κυβέρνηση υπέρ διάνοιξης οδοφραγμάτων, λέει η Επ. Ακριτικών-Ημικατεχόμενων Δήμων

Η Κυβέρνηση επικροτεί τη διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων που θα βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων και Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ύστερα από συνάντηση των μελών της επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Είπε επίσης πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στηρίζει την ανανέωση του σχεδίου αναζωογόνησης ακριτικών περιοχών. 

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαρίστησε για τον χρόνο που αφιέρωσε.

Σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση επικροτεί τη διάνοιξη και νέων οδοφραγμάτων, τα οποία βελτιώνουν την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θέση της Κυβέρνησης είναι πρώτα η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου στην Αθηένου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα οδοφράγματα, όπως στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας και κάποια οδοφράγματα στη Λευκωσία.

Ο κ. Καραγιάννης είπε επίσης ότι η επιτροπή έθεσε ενώπιον του Προέδρου Χριστοδουλίδη και τα προβλήματα που παρατηρούνται στα υφιστάμενα οδοφράγματα, όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά επίσης και κάποια προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι ακριτικοί και ημικατεχόμενοι δήμοι, όπως οι πυρκαγιές εντός και πλησίον της Νεκρής Ζώνης.

«Φεύγουμε με αισιοδοξία από το Προεδρικό Μέγαρο αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την ανανέωση του Σχεδίου των Ακριτικών Περιοχών ούτως ώστε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα στεγαστούν κοντά στη Νεκρή Ζώνη, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους ακριτικούς και ημικατεχόμενους δήμους», κατέληξε ο πρόεδρος της επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top