ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ: «Αυξητική τάση η εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο»

Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ: «Αυξητική τάση η εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο»

Αυξητική τάση παρατηρείται ως προς την εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Στέλιο Σεργίδη Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και με αφορμή την κατάσχεση 16 κιλών κάνναβης, ο κ. Σεργίδης ανέφερε πως σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, όπως Τελωνείο και Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, προσπαθούν να ανακόψουν οποιαδήποτε εισαγωγή γίνεται μέσω αεροδρομίων, λιμανιών και ταχυδρομικών δεμάτων. Είναι σημείωσε, μια προτεραιότητα της Αστυνομίας.

Επιπρόσθετα ο κ. Σεργίδης ανέφερε πως με βάση και τις τελευταίες υποθέσεις καταδεικνύεται ότι υπάρχει μια αυξητική τάση μεταφοράς ναρκωτικών ίσως και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και της αύξησης του τουρισμού.

Ο κ. Σεργίδης ανέφερε πως οι ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες και πως υπάρχουν και νέες ουσίες που δεν είναι εις γνώση τους, τι επιπτώσεις επιφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η κάνναβη είπε χαρακτηριστικά είναι πολύ υψηλή σε περιεκτικότητα και είναι πάρα πολύ επικίνδυνη στη χρήση, αλλά υπάρχουν και φαινόμενα που η κάνναβη προκαλεί ψυχωτικά επεισόδια. Κάλεσε επίσης τους νέους να είναι προσεκτικοί γιατί έχουμε και στην Κύπρο τόνισε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μην δοκιμάζουν και να μην εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις.

Σχετικά με τις τον 55χρονο και την 38χρονη που συνελήφθησαν, είπε πως η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στις ταξιδιωτικές αποσκευές των προσώπων αυτών, τα οποία αφίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο Πάφου, προερχόμενα από άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Σε έλεγχο των αποσκευών τους εντοπίστηκαν 16 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 16 κιλών και 287 γραμμαρίων περίπου. Οι δύο πιο πάνω, συνελήφθησαν αρχικά για αυτόφωρα αδικήματα και στη συνέχεια βάσει δικαστικών ενταλμάτων τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top