ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πανικός» με τα σκούτερ στην Πάφο - Πάνω από 90 καταγγελίες από την αρχή του χρόνου - Γίνεται χρήση από ανήλικους

«Πανικός» με τα σκούτερ στην Πάφο - Πάνω από 90 καταγγελίες από την αρχή του χρόνου - Γίνεται χρήση από ανήλικους

Προβλήματα δημιουργούνται με τη διακίνηση των σκούτερ στην Πάφο, αφού δεν έχουν καθοριστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι χώροι διακίνησής τους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η Αστυνομία προέβη σε 90 καταγγελίες προσώπων που χρησιμοποιούσαν σκούτερ και τα οποία διέπρατταν διάφορα αδικήματα. Δυστυχώς, παρατήρησε, η χρήση τους σε αρκετούς χώρους θεωρείται ως απαγορευμένη, καθώς δεν καθορίστηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι χώροι διακίνησης τους.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνέχισε, “λάβαμε αρκετά παράπονα και καταγγελίες για την περιοχή της Κάτω Πάφου για συχνή χρήση από ανήλικους ή για κάποιες περιπτώσεις όπου το σκούτερ ρυμουλκεί στο πίσω μέρος άλλα κυλιόμενα καθίσματα, πράγμα που απαγορεύεται”.

Επεσήμανε επίσης πως τα παράπονα έχουν πυκνώσει και το θέμα αυτό έχει απασχολήσει την Αστυνομία Πάφου, κατά τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας στην ΑΔΕ Πάφου, στο πλαίσιο της οποίας πάρθηκαν αποφάσεις για τη λήψη αυστηρότατων μέτρων αναφορικά με τον έλεγχο και τη διακίνηση των σκούτερ.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, στις 28.7.22 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ο Νόμος που ρυθμίζει τη διακίνηση ποδηλάτων και άλλων συσκευών προσωπικής κινητικότητας γνωστά ως σκούτερ.

Αναφερόμενος σε κάποιες από τις προυποθέσεις του Νόμου είπε πως αυτές έχουν να κάνουν με το ότι η χρήση των σκούτερ πρέπει να γίνεται από πρόσωπα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Θα πρέπει, επίσης συνέχισε, να φέρουν προστατευτικό κράνος, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να φέρουν συγκεκριμένη ενδυμασία με φωσφορίζοντα διακριτικά.

Ακόμη σημείωσε ο κ. Νικολάου, απαγορεύεται η μεταφορά οποιουδήποτε επιβάτη εκτός από κάποιες προυποθέσεις όπως πρόσωπο ηλικίας 12 ετών και άνω το οποίο να είναι καθισμένο.

Τέλος, σημείωσε, απαγορεύεται η χρήση των σκούτερ υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών αλλά εξαιρούνται από την ασφάλεια έναντι τρίτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top