ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορτοκαλί προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας – Πότε τίθεται σε ισχύ

Πορτοκαλί προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας – Πότε τίθεται σε ισχύ

Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας η οποία τίθεται σε εφαρμογή απόψε στις 9 το βράδυ μέχρι το απόγευμα αύριο (16/7).

Συγκεκριμένα, η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό τα νότια και τα δυτικά παράλια δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 25 βαθμούς κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

 

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, ενώ από το απόγευμα αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Την περιοχή επηρεάζει θερμή και σχετικά ξηρή αέρια μάζα, που σε συνδυασμό με την επίδραση και του συνοπτικού συστήματος Κλέων, αναμένονται ψηλές θερμοκρασίες.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση και θα κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top