Ποιος λαϊκίζει κ. Λετυμπιώτη; Οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης; Συμφωνούν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ;

Ποιος λαϊκίζει κ. Λετυμπιώτη; Οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης; Συμφωνούν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ;

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, πανηγυρίζοντας την... ισοπαλία κατά την χθεσινή (13/7) ψηφοφορία στη Βουλή, έσπευσε να υποδείξει ότι «υψώθηκε ένα ανάχωμα υπευθυνότητας, απέναντι στον λαϊκισμό και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος».

Ωστόσο ο κ. Λετυμπιώτης παραγνωρίζει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Πρώτον, ότι κατά την κατ'άρθρον ψήφιση της επίμαχης πρότασης νόμου δεν μέτρησε η ψήφος του ανεξάρτητου Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ενώ στη δεύτερη δεν συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω στην πρώτη τάχθηκε υπέρ. Με λίγα λόγια, εάν και στις δύο ψηφοφορίες λαμβάνονταν όλες οι ψήφοι, τότε η πρόταση νόμου θα ψηφιζόταν, έστω και οριακά, με μια ψήφο περισσότερη.

Δεύτερον, ανεξαρτήτως του προαναφερθέντος τραγελαφικού συμβάντος, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, υπέρ της πρότασης νόμου τάχθηκαν τρεις Βουλευτές του ΔΗΚΟ και δύο -αν όχι τρεις τελικά συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σιζόπουλου-, δηλαδή πέντε συνολικά Βουλευτές από τους 16 της συγκυβέρνησης.

Με βάση τα πιο πάνω, είναι να διερωτάται κανείς: Είναι λαϊκιστές οι κ.κ. Ζαχαρίας Κουλίας, Παύλος Μυλωνάς, Χριστός Ορφανίδης, Ανδρέας Αποστόλου και Ηλίας Μυριάνθους -και επιπρόσθετα ο κ. Σιζόπουλος;

Με αυτή την άποψη συμφωνούν και τα κόμματα της συμπολίτευσης ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ; Ίδωμεν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.