ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DBRS: Θετικά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών

DBRS: Θετικά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών

Θετικά, χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης DBRS, τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε στις συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

«Παρά τη σοβαρότητα ορισμένων από τις παραδοχές του δυσμενούς σεναρίου, οι τράπεζες της ΕΕ εμφάνισαν χαμηλότερη εξάντληση κεφαλαίων στη δοκιμή αντοχής του 2023 από ό,τι σε προηγούμενες ασκήσεις, γεγονός που το αποδίδουμε σε μεγάλο βαθμό σε μια ισχυρότερη και υγιέστερη αφετηρία για την κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών», τονίζει ο καναδικός οίκος.

Αναφέρει, ωστόσο, ότι παρά τη χαμηλότερη εξάντληση κεφαλαίων στα τεστ αντοχής του 2023, το συνολικό κεφαλαιακό «μαξιλάρι» πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με τα τεστ αντοχής του 2021.

Ωστόσο, σημειώνει πως αυτό ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων ελάχιστων απαιτήσεων που έθεσαν οι αρχές το 2023 σε σχέση με το 2021.

Ο DBRS αναφέρει ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο δυσμενές σενάριο ότι 2 τράπεζες από τις 70 απέτυχαν οριακά να τηρήσουν τον ελάχιστο δείκτη TSCR κατηγορίας 1 με μέγιστο κεφαλαιακό έλλειμμα μόλις 17 μονάδες βάσης, ενώ 3 τράπεζες παραβίασαν το ελάχιστο όριο μόχλευσης με μέγιστο έλλειμμα 12 μονάδες βάσης.

"Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς οι παραβιάσεις στον δείκτη TSCR και στον δείκτη μόχλευσης είναι πολύ μικρές και θα είναι σχετικά απλό να αποκατασταθούν" σημειώνει ο Pablo Manzano, αντιπρόεδρος, Global FIG στην DBRS Morningstar.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top