ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DBRS: Θετικά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών

DBRS: Θετικά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών

Θετικά, χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης DBRS, τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε στις συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

«Παρά τη σοβαρότητα ορισμένων από τις παραδοχές του δυσμενούς σεναρίου, οι τράπεζες της ΕΕ εμφάνισαν χαμηλότερη εξάντληση κεφαλαίων στη δοκιμή αντοχής του 2023 από ό,τι σε προηγούμενες ασκήσεις, γεγονός που το αποδίδουμε σε μεγάλο βαθμό σε μια ισχυρότερη και υγιέστερη αφετηρία για την κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών», τονίζει ο καναδικός οίκος.

Αναφέρει, ωστόσο, ότι παρά τη χαμηλότερη εξάντληση κεφαλαίων στα τεστ αντοχής του 2023, το συνολικό κεφαλαιακό «μαξιλάρι» πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με τα τεστ αντοχής του 2021.

Ωστόσο, σημειώνει πως αυτό ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων ελάχιστων απαιτήσεων που έθεσαν οι αρχές το 2023 σε σχέση με το 2021.

Ο DBRS αναφέρει ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο δυσμενές σενάριο ότι 2 τράπεζες από τις 70 απέτυχαν οριακά να τηρήσουν τον ελάχιστο δείκτη TSCR κατηγορίας 1 με μέγιστο κεφαλαιακό έλλειμμα μόλις 17 μονάδες βάσης, ενώ 3 τράπεζες παραβίασαν το ελάχιστο όριο μόχλευσης με μέγιστο έλλειμμα 12 μονάδες βάσης.

"Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς οι παραβιάσεις στον δείκτη TSCR και στον δείκτη μόχλευσης είναι πολύ μικρές και θα είναι σχετικά απλό να αποκατασταθούν" σημειώνει ο Pablo Manzano, αντιπρόεδρος, Global FIG στην DBRS Morningstar.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top