ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή στα 40ρια - Θα ανέβει ο υδράργυρος το Σαββατοκυρίακο - Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Επιστροφή στα 40ρια - Θα ανέβει ο υδράργυρος το Σαββατοκυρίακο - Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα, πιθανώς άνω των 40 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό, με πτώση τις επόμενες ημέρες, ανέφερε λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο ΚΥΠΕ.

Ο μετεωρολογικός λειτουργός, Παναγιώτης Γεωργίου, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι ο καιρός αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι την Παρασκευή.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή και συγκεκριμένα αναμένεται η μέγιστη θερμοκρασία να φτάσει τους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, τους 31oC-33οC στα παράλια, και 30oC στα ψηλότερα ορεινά, σημειώνοντας ότι είναι κοντά στις μέσες θερμοκρασίες για την εποχή. Από το Σάββατο φαίνεται ότι θα αρχίσει μια άνοδος μέχρι και την Κυριακή και Δευτέρα. Στο εσωτερικό, πιθανώς να είναι πάνω από 40oC την Κυριακή, ίσως και τη Δευτέρα, μετά αναμένεται να ακολουθεί μια πτώση, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι θα είναι κυρίως αίθριος ο καιρός, ίσως με κάποιες αυξημένες νεφώσεις, και ενισχυμένους άνεμους στα παράλια, κυρίως στα νότια παράλια, μέχρι 5 μποφόρ.

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν αυξομειώσεις και στην υγρασία, κυρίως στα παράλια, μεταξύ 60-70% και 20-30%, για το εσωτερικό.

Ερωτηθείς αν παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι μπορεί να είναι άνω του 30% αυτές τις ημέρες που είναι το κανονικά επίπεδο. Κάποιες μέρες μπορεί να υπάρχουν αυξημένα επίπεδα, ίσως μέχρι 40%, πρόσθεσε.

Δελτίο Καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος κατά διαστήματα όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top