ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απογειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο – Ποιες επαρχίες καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο

Απογειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο – Ποιες επαρχίες καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο

Απογειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους κατατέθηκαν στα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία συνολικά 9.051 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 7.481 την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022.

Όπως προκύπτει από ανάλυση των στοιχείων, η Λεμεσός διατηρεί τα σκήπτρα στις πωλήσεις ακινήτων και τις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου να καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με πέρσι.

Οι πωλήσεις ανά επαρχία

Αναλυτικότερα, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας κατατέθηκαν το επτάμηνο 1.676 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.638 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση της τάξεως του 2%. Οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων στη Λευκωσία έγιναν τον Ιούνιο (312) και οι λιγότερες τον Ιανουάριο (174).

Στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λεμεσού κατατέθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 3.105 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 2.559 το πρώτο επτάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 21%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Μάιο (555) και οι λιγότερες τον Ιανουάριο (346).

Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, εξάλλου, στο Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας κατατέθηκαν 1.777 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.345 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 32%. Οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων έγιναν τον Ιούλιο (326) και οι λιγότερες τον Φεβρουάριο (203).

Επίσης, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου κατατέθηκαν 2.062 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.570 την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022, σημειώνοντας αύξηση 31%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Ιούνιο (316) και οι λιγότερες τον Φεβρουάριο (266).

Τέλος, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου κατατέθηκαν 431 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 369 τους πρώτους επτά μήνες του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 17%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Φεβρουάριο (74) και οι λιγότερες τον Απρίλιο (46).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top