ΔΙΕΘΝΗ

Πλημμύρησε ο αεροδιάδρομος στη Φρανκφούρτη - Ακυρώθηκαν πάνω από 20 πτήσεις λόγω έντονης βροχόπτωσης - Δείτε βίντεο

Πλημμύρησε ο αεροδιάδρομος στη Φρανκφούρτη - Ακυρώθηκαν πάνω από 20 πτήσεις λόγω έντονης βροχόπτωσης - Δείτε βίντεο

Ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλες καθυστερήσεις λόγω πλημμυρών στον διάδρομο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης ταλαιπώρησαν εκατοντάδες ταξιδιώτες σε έναν από τους μεγαλύτερους αερολιμένες της Γερμανίας.

Λόγω καταρρακτώδους βροχής τα νερά πλημμύρισαν τον διάδρομο προσγείωσης με αποτέλεσμα επιβάτες να αδυνατούν να αποβιβαστούν από αεροσκάφη που είχαν ήδη προσγειωθεί. Κάπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν συνολικά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πολλών κεραυνών στην κεντρική Γερμανία την Τετάρτη.

Βίντεο από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αεροσκάφη μέσα στα νερά, ενώ αστραπές σχίζουν τον ουρανό στο βάθος.

Για περισσότερες από δύο ώρες, η επίγεια εξυπηρέτηση είχε σταματήσει, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Εκτροπές και ακυρώσεις πτήσεων στη Φρανφκούρτη

Περισσότερες από 23 προγραμματισμένες αφίξεις στη Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν καθώς δόθηκαν εντολές στους πιλότους να προσγειώσουν σε άλλα αεροδρόμια τα αεροσκάφη, λόγω της απαγόρευσης των νυχτερινών πτήσεων και των πλημμυρών στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, επηρεάστηκαν πάνω από χίλιοι επιβάτες.

Προειδοποιήσεις από τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) είχε εκδώσει προειδοποίηση για καταιγίδες το βράδυ της Τετάρτης σε ολόκληρο το κρατίδιο της Έσσης.

Οι βροχές, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι κεραυνοί που συνόδευαν τις σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πολλές επεμβάσεις από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο κρατίδιο της Έσσης στην κεντρική Γερμανία, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Μεταξύ 8 μ.μ. και 11 μ.μ. τοπική ώρα, η DWD ανέφερε ποσότητες βροχοπτώσεων έως και 60 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σε ορισμένες περιοχές. Οι μετεωρολόγοι κατέγραψαν πάνω από 25.000 κεραυνούς σε διάστημα μιας ώρας, ανέφερε ο τοπικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Hessische Rundfunk. Θυελλώδεις άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα καταγράφηκαν στο Γκρίσχαϊμ και στο Όφνεμπαχ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top