Tης CYTA το ανάγνωσμα – Τα ψάλλουν σε Αναστασιάδη οι συντεχνίες

Tης CYTA το ανάγνωσμα – Τα ψάλλουν σε Αναστασιάδη οι συντεχνίες

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάνε σήμερα (Δευτέρα 24/8) οι πέντε συντεχνίες των εργαζομένων της CYTA, για να εκφράσουν την έντονη διαφωνία τους, με την απόφαση της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση του οργανισμού.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών θα ζητήσουν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη διευκρινήσεις σε ότι αφορά το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων όπως και το συνταξιοδοτικό. Συγκεκριμένα αυτό που θα θέσουν ενώπιον της κυβέρνησης είναι τις ανησυχίες τους σε ότι αφορά την εξασφάλιση εργασίας των υπαλλήλων της CYTA στον δημόσιο τομέα και πως θα γίνει αυτό κατορθωτό.

Επίσης αναμένεται να υποβάλουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αίτημα για παράταση της μεταβατικής περιόδου αποκρατικοποίησης του οργανισμού.  

Οι συντεχνίες θα συναντηθούν εντός της ημέρας και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Έκθεση Καλών Υπηρεσιών προτρέπει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αξιοποιήσουν «το παρόν παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο», το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ενώ καταγράφει ως θετικό την εντατικοποίηση του διαλογου.

BEST OF TOTHEMAONLINE