ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση στα κρυπτονομίσματα - Την κούρσα οδηγεί το Bitcoin - Τι συνέβη

Πτώση στα κρυπτονομίσματα - Την κούρσα οδηγεί το Bitcoin - Τι συνέβη

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων καθώς οι αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές οδηγούν τους επενδυτές να απομειώνουν τις θέσεις τους σε περουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.

Το bitcoin διαπραγματευόταν χαμηλότερα κατά περίπου 5% στα 26.366,99 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, μετά από μια εντυπωσιακή πτώση στα τέλη της Πέμπτης, όταν υποχώρησε στα 25.533,70 δολάρια.

Η κίνηση αυτή τράβηξε την υπόλοιπη αγορά κρυπτογράφησης χαμηλότερα. Ether, Binance coin και το ada του Cardan σημείωσαν πτώση περίπου στο 3%. Το XRP του Ripple διολίσθησε κατά 12% και το Solana κατά 5%.

Σε επίπεδο εβδομάδας το bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 10% και βρίσκεται σε πορεία για την έβδομη εβδομαδιαία απώλεια στις τελευταίες οκτώ και τη χειρότερη εβδομάδα από τα μέσα Μαΐου.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρισκόταν υπό πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης, αλλά έπεσε απότομα, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η SpaceX του Elon Musk πούλησε τις συμμετοχές της σε bitcoin, αφού μείωσε την αξία τους κατά 373 εκατομμύρια δολάρια. Ο Musk έχει επιρροή στους λάτρεις της κρυπτογράφησης και οι τιμές του bitcoin έχουν στο παρελθόν επηρεαστεί από τα tweets του.

«Το ξεπούλημα φαίνεται να προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το φόβο ότι η SpaceX πούλησε περιουσιακά στοιχεία Bitcoin», εξηγεί ο Darius Tabatabai, συνιδρυτής στο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Vertex Protocol. «Δεν προέκυψε καμία απόδειξη ότι αυτό συνέβη και η χαμηλή ρευστότητα του καλοκαιριού οδήγησε σε δραματική πτώση των τιμών, προκαλώντας αλυσιδωτές ρευστοποιήσεις στις αγορές παραγώγων, ενισχύοντας περαιτέρω την πτώση, παρόμοια με τον τρόπο που έχουμε δει να συμβαίνουν sell-off που προκαλούνται από τον πανικό».

Το Bitcoin παρέμεινε στάσιμο για μεγάλο μέρος του τρίτου τριμήνου, ενός ιστορικά αδύναμου τριμήνου για το κρυπτονόμισμα. Τώρα έχει χάσει 13% για το τρίμηνο και περίπου 9% για τον Αύγουστο. Παρά την πρόσφατη εξασθένηση της αγοράς, ακόμη και πριν από τη δραματική διολίσθηση αυτής της εβδομάδας, το bitcoin εξακολουθεί να έχει άνοδο περίπου 60% το 2023.

Πηγή: in.gr/ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top