ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου για επεισόδια στην Πύλα: «Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη»

Α. Δημητρίου για επεισόδια στην Πύλα: «Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη»

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18/8) στην Πύλα, όπου Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή, καταδικάζει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος  του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Όπως ανέφερε η κα. Δημητρίου σε δήλωση της, «η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη για ενημέρωση, συντονισμό και καταμερισμό ενεργειών».

Αυτούσια η δήλωση της κα. Δημητρίου:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ικανοποίηση σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα να καταδικάζει τις έκνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη και τις εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

Αυτό το μομέντουμ δεν πρέπει να χαθεί. Συλλογικά στο εσωτερικό μέτωπο και σε κοινό βηματισμό Λευκωσία και Αθήνα πρέπει να δράσουμε άμεσα ενώνοντας δυνάμεις στο διπλωματικό πεδίο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα, από όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, τόσο για αποτροπή νέων τετελεσμένων όσο και για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη για ενημέρωση, συντονισμό και καταμερισμό ενεργειών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top