ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κόβουν λουκέτα για να μπουν σε σπίτια και να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κόβουν λουκέτα για να μπουν σε σπίτια και να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες

Μάχη με τον χρόνο και τα πύρινα μέτωπα που απειλούν χωριά στον Έβρο δίνουν εθελοντές και πυροσβέστες. Στόχος τους είναι να διασωθούν και οι περιουσίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το Δωρικό, πηγαίνουν με μεγάλους κόφτες για ν' ανοίξουν τα λουκέτα των σπιτιών και να μπουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Την ίδια στιγμή, σε μικρή απόσταση η φωτιά καίει το πυκνό δάσος, με τις φλόγες να φτάνουν σε μεγάλο ύψος.

Η κατάσταση σε μεγάλο τμήμα του Έβρου παραμένει άκρως επικίνδυνη εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη μεταξύ των οικισμών της Αγνάντιας και της Άνθειας, καθώς έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής μηνύματα του «112» για εκκενώσεις συνολικά 8 οικισμών που απειλούνται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, ήχησαν σειρήνες για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές για να γλιτώσουν από τις φλόγες που πλησιάζουν απειλητικά.

Στο Αετοχώρι και τα Πεύκα οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει και έχουν καεί σπίτια και οχήματα. Το «112» εξέδωσε προειδοποίηση και για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, για λόγους αυτοπροστασίας από τους πυκνούς καπνούς που έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Τουρκία: Επιρρίπτει ευθύνες σε ΗΕ και Ε/κ πλευρά για τα επεισόδια στην Πύλα - «Για χρόνια έκλειναν τα μάτια»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top