ΔΙΕΘΝΗ

Δύο παιδιά απεγκλωβίστηκαν από την καμπίνα τελεφερίκ που κινδυνεύει να πέσει στο κενό από ύψος 274 μέτρων στο Πακιστάν

Δύο παιδιά απεγκλωβίστηκαν από την καμπίνα τελεφερίκ που κινδυνεύει να πέσει στο κενό από ύψος 274 μέτρων στο Πακιστάν

O πακιστανικός στρατός έχει διασώσει δύο παιδιά από τους συνολικά οκτώ εγκλωβισμένους σε καμπίνα τελεφερίκ, η οποία ακινητοποιήθηκε πάνω από φαράγγι όταν έσπασε ένα από τα καλώδια που την κρατούσαν σήμερα το πρωί. Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Επτά μαθητές και ένας δάσκαλος εγκλωβίστηκαν στον αναβατήρα γύρω στις 7.00 τοπική ώρα (5.00 ώρα Ελλάδας) ενώ πήγαιναν στο σχολείο σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή στην Μπαταγκράμ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δύο παιδιά έχουν τώρα διασωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης και περιφερειακός αξιωματούχος. Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τελεφερίκ ακινητοποιήθηκε στη μέση της διαδρομής πάνω από ένα φαράγγι βάθους 274 μέτρων, όταν έσπασε ένα από τα δύο καλώδια που το κρατούσαν, δήλωσε στο Reuters ο Σαρίκ Χατάκ, αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι περίπλοκη εξαιτίας, όχι μόνο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και λόγω του ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι έλικες του ελικοπτέρου να αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο τον αναβατήρα, εξήγησε ο ίδιος.

«Η κατάστασή μας είναι επισφαλής, για τ’ όνομα του Θεού κάντε κάτι», δήλωσε τηλεφωνικώς ο Γκουλφάραζ, ένας 20χρονος που βρίσκεται στην καμπίνα του τελεφερίκ, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Geo News, καλώντας τις αρχές να τους διασώσουν το ταχύτερο δυνατό. Είπε πως οι υπόλοιποι μαθητές είναι ηλικίας από 10 έως 15 ετών και ένας από αυτούς λιποθύμησε λόγω της ζέστης και του φόβου.

 

 

Οι προσπάθειες διάσωσης πάγωσαν τη χώρα, με τους Πακιστανούς να παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις, καθώς τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα από έναν εργαζόμενο στις υπηρεσίες διάσωσης να κρέμεται από ένα σχοινί ελικοπτέρου κοντά στη μικρή καμπίνα του τελεφερίκ, με εκείνους που βρίσκονται μέσα να είναι στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Πλήθη χωρικών συγκεντρώθηκαν στην απότομη πλαγιά παρακολουθώντας με αγωνία την επιχείρηση.

Ο Μουζαφάρ Χαν, αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης στην Μπαταγκράμ, διευκρίνισε πως επτά μαθητές και ένας δάσκαλος βρίσκονταν στον αναβατήρα και όχι έξι μαθητές και δύο δάσκαλοι όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top